POLICAJAC POKAZAO OGROMNU HRABROST - SPASIO ŽIVOT STARICI: Čuo je da žena doziva pomoć i uskočio u ledenu reku!

Autor:

Svet

11.12.2022

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na putu do posla je čuo dozivanje u pomoć, ugledao ženu u reci, pa odmah skočio u vodu da je spase.

POLICAJAC POKAZAO OGROMNU HRABROST - SPASIO ŽIVOT STARICI: Čuo je da žena doziva pomoć i uskočio u ledenu reku!

Foto: Photo by Blake Cheek on Unsplash

Utapanje

Policajac je jutros oko 7 sati iz nabujale reke Kupe na obali Mihanovića u Sisku spasio 82-godišnju ženu od utapanja.

Na putu do posla, šetajući obalom, čuo je ženski glas koji je dozivao u pomoć, sišao je niz obalu i ugledao ženu u reci.

Bez razmišljanja je ušao u reku, izvukao je na obalu i pozvao hitnu pomoć.

Ona je prevezena u Opštu bolnicu u Sisku, gde su joj konstantovane teške povrede opasne po život, prenosi Večernji.

- Verujem da bi svi reagovali na način na koji sam ja reagovao kada bi se našli u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam je vidio u hladnoj reci, jedino što sam mogao jeste da joj pomognem i što pre je izvučem na obalu - rekao je policijski službenik, navode iz sisačko-moslavačke policije.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrednim činom pokazao je da hrvatska policija brine o sigurnosti građana i da je građanima u svakom trenutku i na svakom mestu dostupna profesionalnim, stručnim i humanim pristupom, saopšteno je iz PU Sisak - Moslavina.

I u Srbiji policiji vešto reaguju kada su građani u opsanosti.Javnost se seća hrabrog policijskog službenika Bobana Milanov (42) koji je spasio ženu koja je pokušala da izvrši samoubistvo utapanjem u nabujaloj Nišavi.

Ovo je drugi slučaj sprečavanja samoubistva u roku od godinu dana radnika Policijske uprave u Pirotu. Zbog svoje hrabrosti, kada je sprečio ženu da skoči sa Golemog mosta, policijski inspektor Nenad Cvetković je od ministra policije dobio na poklon "magnum 357”.

U ovom slučaju radilo se o ženi koja je radila u kafanici na keju blizu Golemog mosta. Nekoliko minuta pre incidenta nesrećna žena je sedela sa prijateljima ispred kafane. U društvu je bio i Dragan Aleksić, koji je kasnije pomogao da je izvuku iz reke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading