AUSTRIJA ODLUČILA! Evo da li će dozvoliti da Hrvatska pristupi šengenskom prostoru!

Autor:

Svet

22.11.2022

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je danas da njegova zemlja neće staviti veto na pristupanje Hrvatske šengenskom prostoru.

AUSTRIJA ODLUČILA! Evo da li će dozvoliti da Hrvatska pristupi šengenskom prostoru!

Foto: Tanjug/AP

Karl Nehamer

Karl Nehamer je rekao da teško da osećaju migrantski pritisak iz Hrvatske prema severu, već da je "prijetnja vetom usmerena prema Bugarskoj i Rumuniji", prenose hrvatski mediji.

- Budući da Hrvatska ispunjava zahteve zaštite granice na uzoran način, ja tu ne vidim problem - rekao je Nehamer koji sutra dolazi u radnu posetu Hrvatskoj.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner je proteklih dana u više navrata rekao da se protivi proširenju šengenske zone, za koju je rekao da ne funkcioniše, što se vidi po povećanom broju lica koja traže azil u Austriji.

To je naveo i Nehamer, koji je rekao da je u Austriji "100.000 ljudi koji su neregularno prešli granicu, od kojih je 75.000 prešlo iz zemalja poput Rumunije, Bugarske i Mađarske, a da ih tamošnja bezbednosna tela nisu registrovala".

- To je bezbednosni rizik i o tome se moramo pobrinuti - rekao je Nehamer, pišu Novosti.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading