Crnogorski ministar podneo ostavku

Autor:

Svet

22.10.2022

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja i predsednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović podneo je ostavku na mesto ministra u Vladi Crne Gore, prenosi RTCG.

Crnogorski ministar podneo ostavku

Foto: Youtube/Skupština Crne Gore

Ostavka je usledila kao reakcija na, kako je rekao, nelegalne smene ministara odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića na sinoćnoj sednici Skupštine

"Smatram da je motiv za smenu ministara u već smenjenoj Vladi postavljanje spomen ploče u Morinju, a da su uzroci mnogo dublji, ali i očigledni - Konjević i Krivokapić smenjeni su jer brane interese Crne Gore i zastupaju fundamentalne vrednosti na kojima počiva njena državnost", rekao je Vuksanović.

On je ocenio da su ti interesi ujedno i interesi hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

"Stoga bi moj ostanak u Vladi, pa i u tehničkom mandatu, bio kompromitacija i izneveravanje vrednosti za koje se HGI i ja borimo sve ove godine. U svesti su mi svi oni slobodoumni ljudi koji su devedesetih godina digli glas protiv agresije na Republiku Hrvatsku i klicali "Oprosti nam Dubrovniče", ističe Vuksanović.

Dodaje da je njegova ostavka "dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu, građansku i demokratsku Crnu Goru u EU i NATO".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading