NENAD PERIŠ ULAZI U POLITIKU? Nenad Periš u kombinaciji za predsednika splitskog HDZ!

Autor:

Svet

08.10.2022

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uoči izbora Periš se u sklopu kampanje s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrima i Đogašem pojavio i na splitskoj Rivi.

NENAD PERIŠ ULAZI U POLITIKU? Nenad Periš u kombinaciji za predsednika splitskog HDZ!

Foto: Republika.rs

Iako stranačka izborna komisija još nije određen datum biranja predsednika HDZ-a Split, intenzivirani su razgovori s potencijalnim kandidatima, a jedan od njih mogao bi biti Nenad Periš, otac tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša (27) koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, a njegovo telo nađeno tek sredinom maja ove godine u Savi, prenose hrvatski mediji.

Kako sada stvari stoje, u igri su državni sekretar Tonči Glavina, Klišanin koji je od prošle godine na splitskoj adresi, direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta, ujedno i kandidat HDZ-a za dogradonačelnika. Glavina se dobro kotirao, Šutu bi takođe mnogi voleli da vide. Zanimljivo, između ovog dvojca se vodio i izbor za zamenika dr. Zoranu Đogašu, nestranačkom kandidatu za gradonačelnika.

Međutim, sve se glasnije počinje spominjati Nenad Periš koji se nakon porodične tragedije, uz posao, vraća i u društveni život. Nedavno je sudio i vaterpolo utakmicu na Evopskom prvenstvu u Splitu, piše Dalmatinski portal koji podseća i da je Periš na prošlim izborima podržao HDZ-ovog kandidata Zorana Đogaša, ali konstatuje da taj njegov čin nije dobro odjeknuo u javnosti.

Uoči izbora Periš se u sklopu kampanje s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrima i Đogašem pojavio i na splitskoj Rivi.

Uz Periša, Glavinu, Klišanina i Šutu, od ranije se spominju i dr. Vide Popović, gradski odbornik Jakša Balov i kotarski predsednik Ante Bekavac. Dožupan Stipe Čogelja je bio gotovo siguran kandidat, ali je došlo do promene plana i neće preuzeti splitski HDZ. Ko god bude predsednik, bit će verovatno i kandidat za splitskog gradonačelnika na sledećim izborima, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading