Završen protest opozicije u Banjaluci, građani skandirali "MILE LOPOVE" (VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2022

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Banjaluci je održan protest opozicije. Večerašnji skup je prošao bez incidenata. Borenović tvrdi da je na skupu bilo 30 hiljada ljudi, policija 2.500.

Završen protest opozicije u Banjaluci, građani skandirali "MILE LOPOVE" (VIDEO)

Foto: facebook.com/Mondo BiH/printscreen

Kolona od nekoliko hiljada ljudi, na čelu sa Jelenom Trivić, Branislavom Borenovićem, Nebojšom Vukanovićem, Milanom Radovićem i Vukotom Govedaricom iz parka Mladen Stojanović stigla je na Trg Krajine, skandirajući usput "Mile lopove" i "Mile odlazi".

Na Trgu je više hiljada ljudi, Borenović, koji se obratio prvi, tvrdi - čak 30 hiljada. 

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi jsvnmo okupljanje u Banjaluci proteklo mirno i bez incidenata. Javnom skupu, prema procjenama, prisustvuje oko 2500 učesnika - saopšteno je iz MUP-a RS. 

Borenović je rekao da niko ne može ukrasti volju naroda hoće slobodu.

- Ovo pokazuje da smo odlučni i da nema odustajanja od namjere ds se sve provjeri i namjere ds se prekroji volja građana. Ne damo prekrajanje onoga što narod želi. Čeka nas složeno i teško vrijeme u kome moramo izdržati i uvjeren sam da ćemo uspjeti da ostvarimo ono što želimo, a to je da ustanovimo istinu. Hoćemo da se otvore te famozne vreće i da se sve provjeri - naglasio je, dodavši da je ponosan jer se na skupu okupilo 30 hiljada ljudi, prenosi Mondo.ba.

- Prošetali smo, jer niko ne može zaustaviti narod - kazao je Milan Radović iz SDS-a.

 

 

Osim njega i Borenovića, prisutnima su se obratili i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, poslanik u NSRS Darko Babalj, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i poslanik Nebojša Vukanović. 

Na kraju, govorila je Jelena Trivić. 

- Neko mi je rekao - Jelena zbog tebe sam ovdje. Ja sam rekla – nisam pokradena ja, nego narod RS. Krađu nikad priznati neću, a pogotovo ne krađu narodne volje. Pokradeni smo brutalno, mafijaški i traže da priznamo poraz. Krađu vam nikada priznati neću - poručila je.

Kolonu je do Trga pratila i muzika sa ozvučenja. Osim standardne "Sistem te laže", odjekivali su i stihovi pjesme Baje Malog Knindže "Komunjare komunjare, vi volite samo pare"... 

Učesnici skupa nosili su transparente: "Hoćemo fer izbore", "Jelena predsjednik" i druge.

Tokom formiranja kolone policija je morala da reguliše automobile koji su ostali zarobljeni u masi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (5)

Loading
Gordana

06.10.2022 18:05

Ti msli gradonačelniče ti di prodana dusa ... Americki čovek ... Prvo zavrsi sku ko ta trivanicka pa buni narod

Ianko

06.10.2022 18:06

Ti msli gradonačelniče ..nemoj ti nekom lopove ...nego vidi sebe

Jovan

06.10.2022 18:07

Sta revi ptodane fuse koliko ih je bilo prodalj bi srpsku ta trivicka bili bi kolonija

Raca

06.10.2022 18:19

Nedaj te se srbi ovi su zute patke Rasturice srpsku