EKSPLOZIJA U FABRICI ORUŽJA: Broje se poginuli i nestali!

Autor:

Svet

04.10.2022

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U fabrici oružja "Arsenal" stacioniranoj u Kazanlaku danas se dogodilo više eksplozija u kojima je najmanje jedno lice izgubilo život, dok se za nekoliko osoba jpš uvek traga.

EKSPLOZIJA U FABRICI ORUŽJA: Broje se poginuli i nestali!

Foto: Lubomir Benkovsky/Bulphoto Agency via AP

Jedan muškarac je poginuo, a dve žene se i dalje vode kao nestale nakon što je eksplozija pogodila radionicu koja pripada najvećem bugarskom proizvođaču oružja "Arsenal", saopštio je danas tužilac Todor Dejanov.

Lokalni zdravstveni zvaničnici u gradu Kazanlaku u centralnoj Bugarskoj, gde se dogodila eksplozija, potvrdili su smrt muškarca i rekli da se jedna žena nalazi u kritičnom stanju u bolnici, preneo je Rojters.

- Ja sam video radionicu, potpuno je uništena. Od siline eksplozije telo jednog od trojice radnika odbačeno je prilično daleko- rekao je novinarima Dejanov.

Naveo je da su dve žene koje su bile u radionici za sada smatraju nestalima, jer lokacija tek treba da bude očišćena zbog straha od sekundarnih eksplozija.

Dodao je da je povređen četvrti radnik koji je bio u blizini u trenutku eksplozije.

Kako je otkrio, uzrok eksplozije tek treba da bude istražen, ali najverovatnije je povezan sa kršenjem bezbednosnih pravila rukovanja eksplozivnim materijalima.

Fabrika oružja "Arsenal" bila je predmet rasprava između vlasti i opozicije zbog navode da se automatsko oružje sa njenih pokretnih traka na ilegalan način našlo na istoku Ukrajine tokom trajanja sukoba ove države i Rusije. 

Komentari (0)

Loading