POVREĐENA DECA STIŽU DANAS U SRBIJU! Iz Sofije će biti prevezeni helikopterima naše zemlje!

Autor:

Svet

18.08.2022

05:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje dece iz Srbije koja su povređena 14. avgusta u udesu na auto-putu Trakija u Bugarskoj i koja se trenutno nalaze u Univerzitetskoj bolnici "Pirogov" u Sofiji biće prevezena danas u Srbiju, saopštili su iz te bolnice.

POVREĐENA DECA STIŽU DANAS U SRBIJU! Iz Sofije će biti prevezeni helikopterima naše zemlje!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Kao navode, u tu svrhu biće korišćena dva helikoptera Republike Srbije u kojima će se nalaziti i dve ekipe za reanimaciju, preneli su beogradski mediji.

Prema planu, helikopteri će u 10.45 sleteti na aerodrom u Sofiji.

Polazak za Srbiju je predviđen oko 11.45 sati s obzirom na vreme koje je potrebno za sanitetski prevoz od bolnice do aerodoroma. Hitna pomoć će, dodaju, biti u pratnji specijalnih ekipa policije.

Još nije poznato gde će deca u Srbiji biti smeštena nakon sletanja.

Beogradski mediji pišu da je konferencija za novinare u Bugarskoj, na kojoj će govoriti ministar zdravlja Asen Medžidije, zakazana je odmah po poletanju helikoptera.

Dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice.

Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading