PROKLETSTVO PORODICE TRAMP! Još jedna tragična vest za bivšeg predsednika SAD

Autor:

Svet

27.07.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dve nedelje nakon tragične smrti prve žene bivšeg lidera SAD Ivane Tramp svet je obišla vest da njegov zet Džared Kušner (41) ima rak.

PROKLETSTVO PORODICE TRAMP! Još jedna tragična vest za bivšeg predsednika SAD

Foto: Tanjug/AP

Porodica nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa (76) pod stalnim je svetlima reflektora svetske javnosti uprkos činjenici da on već duže od dve godine nije lider najmoćnije sile današnjice, pa je tako i najnovija vest da njegov zet, suprug njegove ćerke Ivanke Tramp Džared Kušner (41) ima rak štitaste žlezde.

Zastrašujuća informacija objavljena je samo dve nedelje nakon što je prva supruga bivšeg šefa Bele kuće Ivana Tramp (73) umrla pod tragičnim okolnostima nakon što je pala niz stepenice u svom stanu u Njujorku.

Nekoliko dana kasnije istražitelji su potvrdili da je preminula od posledica udarca tupim predmetom u stomak, što je potpuno slomilo čitavu porodicu, pre svega njeno troje dece, koje ima sa Trampom - Ivanku, Donalda džuniora i Erika.

I dok se niko od njih još nije oporavio od teškog gubitka, svet je obišla vest da je Kušner, koji s Ivankom ima troje dece, teško oboleo.

Imajući u vidu napise medija, Trampovi za to verovatno znaju već nekoliko godina budući da je mladi pravnik prošao terapije još 2019, kada je s tastom sedeo u Beloj kući u funkciji njegovog visokog savetnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ipak, veruje se da je obelodanjivanje te informacije veoma bolno za sve, pre svega zbog činjenice da se zna koliko je posredi podmuklo oboljenje.

Inače, do otkrića detalja o zdravstvenom stanju Ivankinog izabranika došlo je zahvaljujući curenju delova Kušnerovih memoara ("Breaking History: A White House Memoir"), u kojima je on otkrio koliko se plaši kancera. Prisetio se razgovora koji je vodio s lekarom Bele kuće Šonom Konlijem na putovanju u Teksas u oktobru 2019.

- Ujutro kada sam putovao u Teksas da prisustvujem otvaranju fabrike Luj Viton lekar iz Bele kuće Šon Konli uvukao me je u medicinsku kabinu predsedničkog aviona. Rekao mi je: "Stigli su mi vaši rezultati. Izgleda da imate rak, moramo odmah da zakažemo operaciju." Rekao sam mu kratko da za to trenutno nemam vremena i da dođe kod mene sutradan - otkrio je Kušner i napomenuo da je zamolio lekara da nikome ne spominje rezultate testova, posebno ne njegovom tastu i supruzi Ivanki.

Fotografije koje su nastale tog dana prikazale su Kušnera kako sedi pored supruge u fabrici Luj Viton u Alvaradu u Teksasu. Oboje su bili odmah uz Trampa. 

- Potpuno me je paralisao strah da bi zbog operacije mogao da izgubim moć govora - napisao je Kušner i dodao da mu je intervencija bila zakazana za petak pre Dana zahvalnosti.

- Na taj način bih najmanje odsustvovao iz kancelarije i sve bi prošlo nezapaženo. Tako sam to želeo - naglasio je Kušner.

Prema njegovim rečima, odlučio je da sve prizna samo Ivanki i dvojici svojih pomoćnika, ali da se nekako dogodilo da je saznao i predsednik.

- Dan pre operacije Tramp me je pozvao u Ovalni kabinet i pokazao obezbeđenju da zatvore vrata. "Da li si nervozan zbog operacije", pitao me je, pa nastavio: " Ja sam predsednik, zar si stvarno mislio da neću saznati" - ispričao je Kušner i istakao da mu je Tramp poručio da će sve biti u redu i da ne brine zbog posla.

Inače, mladom nekadašnjem američkom zvaničniku je odstranjen veliki deo štitaste žlezde, nakon čega redovno mora na testiranja, što je, kako primećuje Dejli mejl, ogroman izazov za poznatu porodicu. Kušnerovi memoari biće objavljeni 23. avgusta. 

Zvali su ga konsiljere iz senke

  • Džared Kušner potiče iz izuzetno bogate jevrejske američke porodice
  • po obrazovanju je pravnik
  • tokom Trampovog mandata bio je na funkciji visokog savetnika predsednika SAD
  • kreirao je digitalnu strategiju Trampove izborne kampanje 
  • poseduje neboder na Petoj aveniji 666 u Njujorku
  • kao 25-godišnjak, 2006. kupio je čuveni njujorški list Obzerver
  • tokom Trampovog mandata se govorilo da predstavlja njegove oči i uši
  • njegov otac Čarls je robijao zbog utaje poreza
  • bio je specijalni Trampov izaslanik za Bliski istok
  • čovek je koji je uticao na premeštanje ambasade SAD u Jerusalim

Baba i deda mu bili u srodstvu, Tramp tvrdio da nisu Nemci?! 

Fridrih Tramp, deda bivšeg lidera SAD, otišao je iz Nemačke u Sjedinjene Američke Države kada je imao samo 16 godina da bi navodno izbegao obavezno trogodišnje služenje vojnog roka u domovini.

Posle nekoliko godina se vratio i oženio se devojkom iz rodnog Kalštata, gde su njegovi roditelji posedovali vinograde. Mnogo godina kasnije su pojedini mediji koji su kritikovali Donalda Trampa, tvrdeći da su njih dvoje čak bili i u srodstvu, ali na to se bivši šef SAD nije obazirao.

Interesantno je, međutim, da se uvek ograđivao od nemačkih korena, tvrdeći da njegovi baba i deda jesu iz Evrope, ali "nešto severnije, iz Švedske".

Stariji brat mu je umro u 43. godini od alkohola

Fred Tramp džunior je najstariji brat Donalda Trampa, rođen osam godina pre njega. Bio je jedno od petoro najproblematičnije dece u porodici budući da se odao alkoholu, ali i drugim opijatima. Umro je mlad, u 43. godini.

Bivši američki predsednik je svojevremeno izjavio da je Fred imao veliki uticaj na njega budući da je toliko problema izazvao porodici da on, Donald, nije dozvolio da se oda bilo kom poroku.

- Fred je bio sjajan tip i veoma privlačna osoba. Voleo je zabavu, ali je zapeo u alkoholu i nije uspeo da se iščupa - rekao je ranije Tramp.

Melaniji otkazao bubreg

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Nekadašnja prva dama SAD Melanija Tramp (52) imala je ozbiljnih zdravstvenih problema 2019, u vreme mandata svog supruga. Tada joj je otkazao bubreg, pa je morala na hiruršku intervenciju.

Danima se nije pojavljivala u javnosti i tek nakon što su mediji počeli da spekulišu da se dešava nešto neobično iz njenog kabineta je saopšteno šta se u stvari događa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading