TRAŽE OSTAVKU ŠMITA: Među demonstrantima i IZETBEGOVIĆ!

Autor:

Svet

25.07.2022

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sutra najavljen nastavak protesta bez političara.

TRAŽE OSTAVKU ŠMITA: Među demonstrantima i IZETBEGOVIĆ!

Foto: Youtube printscreen

Građani koji su se okupili večeras ispred zgrade OHR u Sarajevu zatražili su ostavku Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, i najavili da će protest nastaviti sutra, ali bez političara, prenosi Blic.

Portal Kliks prenosi da su među više hiljada građana bili i politički lideri iz FBiH, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH Željko Komšić, predsednik SDP Nermin Nikšić, SBB Fahrudin Radončić i drugi.

Građani, okupljeni na protestu protiv najavljenih odluka Šmita o izmeni Ustava Federacije BiH (FBiH) i Izbornog zakona BiH, zatražili su da se o mogućnosti nametanja izmena Izbornog zakona BiH zvanično oglase Ambasade SAD i Velike Britanije i poručili Šmitu da ovakav zakon sprovodi u Nemačkoj.

Okupljeni su pozvali Šmita da im se obrati.

Veliki broj policajaca je žičanim ogradama obezbeđivao prilaz zgradi OHR.

Protesti su organizovani protiv nametanja izmena Izbornog zakona BiH u obliku koji bi, smatraju, “doneo nove unutrašnje probleme u BiH, kreirao nove diskriminacije i koristio jedino interesima HDZ”.

Foto: Youtube printscreen

Policija ispred OHR

Predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je ranije danas na konferenciji za medije da je razgovarao sa Kristijanom Šmitom i upozorio ga da se ne upušta u nametanje izmena Izbornog zakona BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading