"Dok mi razmišljamo da li je Tesla naš, prisvojili ga Srbi": Franjo ostavio komentar, dobio 500 brutalnih odgovora

Autor:

Svet

25.07.2022

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na fejsbuk stranici, objavljena je slika Nikole Tesle povodom 166 godina od njegovog rođenja, posle toga je usledio rat komentarima

"Dok mi razmišljamo da li je Tesla naš, prisvojili ga Srbi": Franjo ostavio komentar, dobio 500 brutalnih odgovora

Foto: Foto; Profimedia

Hrvati ne odustaju od bespredmetnih pokušaja da ubede svet i sebe same da je srpski naučnik Nikola Tesla zapravo Hrvat. Njihovi pokušaji se iznova potiru sa realnošću, koja prvenstveno polazi od činjenice da se Tesla izjašnjavao kao Srbin.

Veliku pažnju javnosti je privukao komentar na Fejsbuk stranici "Hrvati Stuttgart", kada je izvesni Franjo Krkan komentarisao objavu ove stranice.

Admini stanice priložili su fotografiju velikog srpskog naučnika uz opis "Nikola Tesla je rođen pre tačno 166 godina", pored ovog opisa nalazi se i hrvatska zastava, koja aludira da Hrvati Teslu smatraju svojim naučnikom.

Foto: Facebook/printscreen

Fejsbuk objava stranice "Hrvati Stuttgart"

Da situacija bude još bizarnija, izvesni gospodin Krkan je komentarom pokrenuo pravu lavinu reakcija. 

- A Srbi ga prisvojili i erodrum mu stavili ime. Hrvatska nikad ne zna da sačuva svoje dragulje što ima - napisao je Franjo ispod fotografije Tesle. 

Ovaj komenar ima čak 617 reakcija i 475 odgovora

Foto: Facebook/printscreen

Komentari

Jedan od odgovora na Franjov komentar, svakako zapada za oko. 

- Au šta reče, e baš ti leži prezime - napisao je Srđan Gačić Krkanu. 

Očigledno je gospodin Gačić jednim komentarom uspeo da objasni Franju Krkanu da njegovo mišljenje nije pokriveno nikakvim istorijskim činjenicama. 

Ovakve provokacije traju decenijama unazad, ali srpska država uspeva dostojanstveno da objasni Hrvatima da je Nikola Tesla bio Srbin. 

Podsetimo, 10. jula obeležavalo se 166 godina od rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle. On se jednom prilikom u pismu upućenom prijatelju Amerikancu izjasnio kao Srbin.

- Ja sam Srbin, nema veze gde sam rođen. Po majci sam Srbin - pisao je svojevremeno Nikola Tesla.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading