NEZAPOSLENI VULKANIZER IZ SRBIJE, PEKAR I KUĆNA POMOĆNICA u borbi za NASLEDSTVO bogate Hrvatice! Sve sami prevaranti!

Autor:

Svet

21.07.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imovina koja se meri milionima evra leži na računima preminule Hrvatice, a do ovog novca pokušavali su, a i dalje pokušavaju, da dođu mnogi.

NEZAPOSLENI VULKANIZER IZ SRBIJE,  PEKAR I KUĆNA POMOĆNICA u borbi za NASLEDSTVO bogate Hrvatice! Sve sami prevaranti!

Foto: Pixabay, Profimedia

Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo optužilo je Borislava T. (64) iz Makarske, Gorana B. (40) iz Vinjana Donjih pokraj Imotskog, i Slobodana V. (51) iz Mrkonjić Grada u BiH za prevaru i niz pokušaja prevara i falsifikovanja isprava kojima su, na osnovu lažne dokumentacije, iz različitih banaka podigli i pokušali da podižu ušteđevinu koju je na računima imala već četiri godine pokojna A. R. M. sa ostrva Hvar, piše Telegraf.

Borislav T., nezaposleni vulkanizer, poreklom iz Srbije, optužen je da je 6. aprila 2022. godine u Zagrebu, a kako bi se "znatno nepripadno materijalno okoristio", došao u poslovnicu Privredne banke i radnici pokazao falsifikovani dokument pod nazivom "Rešenje o nasleđivanju iza pokojne A.R.M.", a u kojem je stajalo da je taj papir izdao Opštinski građanski sud u Zagrebu 15. januara 2021. godine i da je po njemu on proglašen njenim naslednikom, piše Slobodna Dalmacija.

Ne sumnjajući u istinitost dokumenta, radnica mu je u dva navrata sa računa pokojne žene na njegova dva tekuća računa prebacila prvo više od 1.285.000 kuna (oko 171.000 evra), a potom i dodatnih 61.500 kuna (8.200 evra).

Nakon što mu je ova prevara "upalila", on je, prema optužnici, nakon dve nedelje došao u Split, u kancelarije javnog beležnika, i zatražio da mu se izradi pet overenih kopija dokumenta "Rešenje o nasleđivanju iza pokojne A.R.M.".

Ne dovodeći u pitanje autentičnost, beležnik mu je napravio pet kopija i svaku overio tako da budu potpuno važeće, te je Borisav, u dogovoru sa Slobodanom, nezaposlenim metalostrugarom i trgovcem i Goranom B. nezaposlenim elektromonterom, pokušao da u poslovnicama više banaka u Splitu podigne veće svote sa računa pokojnice.

Predočio je isti falsifikovani dokument zagrebačkog suda, a beležnik je, ne sumnjajući u autentičnost, napravio tih pet kopija i svaku overio štambiljem kojim je potvrđeno da je reč o kopiji izvorne isprave, a zatim je te štambilje svojeručno potpisao i na njih utisnuo službeni pečat.

Borislav i Slobodan, dosad nisu osuđivani, dok je Goran B. pre četiri godine u Splitu pravosnažno osuđen zbog pretnje na osam meseci, uslovno na dve godine, a ima i pravosnažne četiri godine sa suda u Karlovcu iz 2019. godine zbog dilovanja narkotika i još jednu uslovnu kaznu splitskog suda na pola godine zatvora, uslovno na dve godine zbog prevare, piše Telegraf.

Za sad, kako pišu hrvatski mediji, nije poznato kako su ova tri "pajtosa" uspela da saznaju u kojima bankama je bila pokojna žena i da je imala toliko novca.

Oni su prvo, 26. aprila došli u poslovnicu jedne banke i na osnovu rešenja o nasleđivanju tražili isplatu gotovine s računa pokojnice, pri čemu je Borislav T. kao navodni "naslednik" podneo "zahtev za postupanje nakon smrti klijenta". Bankar im je rekao da žena ima na računu nešto manje od 20 hiljada evra i da će biti obavešteni o isplati nakon provere zahteva za isplatom.

Tri dana kasnije odlaze u poslovnicu druge, gde od lične bankarke pokojnice takođe traže isplatu gotovine, ali ona je proverila rešenje i utvrdila da je falsifikovano, pa je odbila da im da novac.

Sat vremena kasnije trojac odlazi u treću banku, gde na kraju takođe ne dobijaju novac jer se utvrdilo da je rešenje falsifikat. Ipak, prevarantski dvojac ne odustaje, već 50-ak minuta kasnije posećuju četvrtu banku, ali priča opet završava na isti način - ne dobijaju novac.

Pokušali su na osnovu lažnog rešenja o nasleđivanju da dođu i do 23.000 evra s računa u poslovnici Banke kovanica u Splitu, ali i tu su "izvisili" zahvaljujući revnosti radnice.

BORBA ZA NASLEDSTVO

U borbi za nasledstvo, nakon smrti starice našao se jedan poznati hvarski pekar, koji je tvrdio da je on bio nevenčani suprug pokojne žene i da je testamentom njen naslednik, a s druge dvoje poznatih zagrebačkih advokata. Jedna je advokatica koja se bavi gotovo isključivo predmetima u vezi s nasleđivanjem, a suprug joj je jedan od policijskih šefova, dok je njen kolega poznati zagrebački advokat poreklom iz Šibenika.

Oni, pak, po tim napisima zastupaju nekadašnju kućnu pomoćnicu preminule žene koja se nakon njene smrti pojavljuje kao naslednica po testamentu pokojne imućne Hrvatice, a s kojom su sklopili ugovor o doživotnom izdržavanju po kojemu sva njena imovina nakon smrti pripada njima. Ta borba, kako pišu hrvatski mediji, i dalje traje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading