PLATIO 3.600 EVRA ZA PREVARU: Srpski turista nadrljao u Turskoj! TRAŽILI MU DOPLATU 500 EVRA!

Autor:

Vesti

14.07.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Rogan platio je za sedam dana u Turskoj 3.600 evra, ali ga je dočekao horor. Kada se požalio, ponudili su mu jeftiniju varijantu ili doplatu od 500 evra.

PLATIO 3.600 EVRA ZA PREVARU: Srpski turista nadrljao u Turskoj! TRAŽILI MU DOPLATU 500 EVRA!

Foto: pixabay.com

Igor Rogan iz Zemuna godinama letuje u Turskoj, pa je i ove godine letnji odmor želeo da provede u ovoj zemlji, pre svega zbog bogatog programa za decu. Nije ni slutio da će mu se "all inclusive" hotel sa pet zvezdica pretvoriti u noćnu moru. Platio je "ultra all inclusive" varijantu 3.600 evvra za sedam dana, uz obećanje da će moći da pristupi akva parku manjem, i većem, koji se nalaze u okviru hotela.

Međutim, kada je 23. juna stigao u hotel, usledila je ozbiljna saga, prenosi B92.

- Na recepciji hotela saznajemo da pola sadržaja koji se nalazi na sajtu agencije ne postoji. Hotel se razdvojio prošle godine i sada su to dva hotela i sada onaj deo sa akva-parkom koji je bio predviđen za malu decu ne postoji, ne možemo da ga koristimo. Imamo samo jedan akva-park, koji je ekstremni akva-park, a koji deca ne mogu da koriste - rekao je Igor za B92, napomenuvši da su tako skupo letovanje i platili najviše da bi deca mogla da uživaju u pomenutim sadržajima.

Kako navodi Igor, i hrana je bila loša, a čekalo se i gotovo sat vremena u redu za nju.

- Tuče su bile za meso. Hranili smo se u Meku u Kemeru, jer nismo mogli da dođemo do obroka u restoranu, jer kada bismo došli na red, više ničega ne bi bilo - rekao je Rogan.

Kada su se požalili agenciji, što je pravo koje im po zakonu pripada, sutradan su ih dočekale dve ponude: ili da ih premeste u jeftiniji hotel bez doplate ili da ih premeste u hotel u Beleku, ali uz doplatu od 1.500 evra.

- Sramota je to što ste nam ponudili. Sramota za to jeftinije, a za ovo skuplje ću vam doplatiti i 500 evra za obe porodice - rekao je Igor odmah vodiču, ali mu je gospodin odgovorio da ta opcija nije izvodljiva.

Odmor iz snova koji su sanjali pretvorio se u noćnu moru.

Kada su se vratili sa letovanja, prvo su napisali žalbu i prijavili inspekciji slučaj, te stupili u kontakt sa Republičkom unijom potrošača. Kako je Igor priznao, od trenutka kad su počele prve žalbe, agencija je nekoliko puta sklanjala i ponovo stavljala sporni hotel u svoju ponudu.

Kako prenosi B92, Igor je bio kod advokata, gde je pripremao opomenu pred utuženje:

- Moj zahtev je da se vrati sav novac, to je deo materijalne štete. Odlučio sam se na taj hotel zbog njihovog lažnog predstavljanja. Moja misija je da budu kažnjeni za svoje ponašanje - zaključuje Rogan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading