Šta se dešava u Crnoj Gori? MISTERIJA zapaljenih automobila na auto-putu, A NA PLAŽAMA ŠOK!

Autor:

Svet

18.07.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispostavilo se da je deonica auto-puta Bar-Boljare "Princeza Ksenija" samo za moćne automobile, kao i da su visoke cene potopile crnogorski turizam

Šta se dešava u Crnoj Gori? MISTERIJA zapaljenih automobila na auto-putu, A NA PLAŽAMA ŠOK!

Foto: youtube.com/Pobjeda Dobra

Deonicom auto-puta "Princeza Ksenija", dugom 42 kilometra, za tri dana je prošlo više do 35.000 vozila. Međutim, u ta tri prva dana zapalila su se čak četiri vozila, dok ih je 40 prokuvalo zbog opterećenja automobila pri velikim brzinama. 

Interesantan podatak je i taj da je u Crnoj Gori registrovano oko 256.000 vozila, čija je prosečna starost 15,5 godina.

Andrej Mihailović iz Monteputa je objasnio da se požari najčešće dešavaju na neispravnim automobilima.

- Svakog dana imamo više od 50 vozila koja se pokvare na autoputu, uglavnom proključa i onda ekipa izađe kao da je veći incident - rekao je on.

Kako se ispostavlja, novotvoreni auto-put, tačnije deonica "Princeza Ksenija" samo je za moćne limuzine, a budući da se učestalo dešavaju ova "kuvanja" vozila na pomenutom putu, đetići već počinju od muke da se šale na svoj račun.

Republika

Foto: Printskrin

Auto-put Bar-Boljare dok je bio u izgradnji

Ovih dana Crnogorci razočarani zbijaju šale na račun prilika u njihovoj maloj zemlji zbog loše turističke sezone i mana nove deonice autoputa.

- Imamo odličan auto-put, ali nemamo vozila za njega - kažu Crnogorci koji su moderni auto-put "Princeza Ksenija" zeljno čekali.

Bjelopoljac Rajko Đ. zbog posla obilazi Crnu Goru skoro svakodnevno i uprkos novom auto putu koji kaže izgleda svetski bira drugu rutu.

- Velika je uzbrdica kod Kolašina na delu novog puta na relaciji Bar - Boljare. Najveći broj automobila građana je stariji od 10 ili 15 godina i oni prokuvaju dok se popnu. To što su nam auta loša i dotrajala i što se zapale, što smo bedni... pa nije put kriv - kaže Rajko ironično. 

Četiri zapaljena automobila na najstrmijem delu novog auto-puta kod isključenja za Verušu i skoko pedeset "prokuvanih" kola, signal su da je previše strma uzbrdica na tek u promet puštenoj saobraćajnici, a Crnogorci se od nemoći šale na svoj račun.

Goruća ljubav treba da se zove naš auto put - smejući se kaže jedna Alisa.

Ona dodaje da im i vremenske prilike nisu išle na ruku, te da su se turisti i sredinom jula razočarani vraćali kući čestito se i ne okupavši.

- More k'o santa leda, a cene zapadnoevropske i turisti beže - zaključila je Alisa.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Puste plaže u Crnoj Gori

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading