LUDNICA NA NOVOM AUTO-PUTU U CRNOJ GORI: Vozio automobil u suprotnom smeru, ostala vozila se sklanjala iz trake

Autor:

Svet

18.07.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nakon požara i nesreća na novom auto-putu u Crnoj Gori, desio se još jedan incident.

LUDNICA NA NOVOM AUTO-PUTU U CRNOJ GORI: Vozio automobil u suprotnom smeru, ostala vozila se sklanjala iz trake

Foto: ST/V. LUKIĆ

Andrej Mihailović iz Monteputa rekao je da je podneta krivična prijava protiv osobe koja se pre dve noći kretala u suprotnom smeru na magistralnom putu od odmorišta Mrka do izlazne rampe na Smokovcu. Krivično će odgovarati i vozači koji su prekršili ograničenje brzine, a među njima je i osoba koja je vozila čak 200 km/h. Mihailović je u jutarnjem programu "Dobro jutro Crno Goro" rekao da je jedan vozač vozio u suprotnom smeru.

- On je vozio suprotnom trakom od odmorišta Mrka do izlazne rampe na Smokovcu. Vozila koja su vozila tom trakom su se sklonila. To je, slobodno mogu reći, pokušaj ubistva ili samoubistva. Zahvaljujući saradnji sa policijom stacioniranom u zgradi komandnog centra, pokrenuli smo postupak protiv tog lica, jer je počinio jedan od najvećih prekršaja - rekao je Mihailović.

On je dodao da je protiv više osoba pokrenut postupak zbog prekoračenja brzine. 

- Baš kao i protiv osobe koja je vozila 200 km na sat, taj snimak se može videti na društvenim mrežama - rekao je on, prenosi Mondo.

Foto: youtube.com/Pobjeda Dobra

Zapaljeni automobil na crnogorskom auto-putu (Foto: Arhiva)

Mihailović ističe da su službe autoputeva brzo reagovale u slučajevima udesa, kvarova i zapaljenih automobila. 

- Našim vatrogascima je bilo lakše reagovati jer su se svi incidenti dešavali na otvorenom putu, a ne u tunelima. Naravno, nadzorna služba je blagovremeno reagovala - rekao je on.

On je objasnio da se požari najčešće dešavaju na neispravnim automobilima i onima koji nisu navikli na ove uslove.

- Svakog dana imamo više od 50 vozila koja se pokvare na autoputu, uglavnom proključa i onda ekipa izađe kao da je veći incident - rekao je on.

On je objasnio da je mladić koji je autoputem vozio preko 160 na sat bio nespreman i neiskusan za takvu vožnju. On je još jednom upozorio vozače da poštuju pravila.

Komentari (0)

Loading