ULTIMATUM - NE HVALA! Protesti u Severnoj Makedoniji ne jenjavaju!

Autor:

Svet

10.07.2022

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Severne Makedonije sa razvijenim makedonskim zastavama i u majicama na kojima je ispisano “NE”, već sedmi dan protestuju protiv francuskog predloga kojim bi se uklonio veto Bugarske za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom.

ULTIMATUM - NE HVALA! Protesti u Severnoj Makedoniji ne jenjavaju!

Foto: Tanjug/AP

Protest pod motom “Ultimatum – NE hvala” počeo je ispred zgrade Vlade, odakle će se učesnici uputiti u Ministarstvo pravde, gde se očekuje da će izneti svoje poruke, a potom će nastaviti do Skupštine.

Odmah nakon protestne šetnje predviđeno je da se okupljenima obrati predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski.

Na Bulevaru Ilinden još stoji crvenim slovima ispisano “No pasaran”, dok grupa mladih lupa u bubnjeve i uzvikuje ime “Makedonija”, prenela je MIA.

Foto: youtube.com/ Sitel Televizija

Hristijan Mickoski

Razvijeni su i transparenti “Sada ćemo mi da pobedimo” i “Stop za bugarizaciju”, dok na najvećem transparentu piše “Sa fašistima ne pregovaramao”.

Protest juče nije održan zbog muslimanskog praznika Kurban bajram, a nije organizovan ni u petak, kada je nezadovoljstvo iskazano blokadom u Skoplju, na bulevaru ispred zgrade Vlade i magistralnim putevima Štip – Veles, Strumica – Radoviš i Pletvar – Prilep.

Inicijativa “Ultimatum – NE hvala” pozvala je danas građane na masovni, miran i dostojanstven protest.

Nakon protesta predviđeno da je obraćanje predsednika VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, prenosi Objektiv. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading