Stoji i sluša šta mu se priča! Nećete verovati gde je bio Milo Đukanović na Vidovdan 1989.! Ove snimke i slike najradije bi danas izbrisao i zapalio! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

28.06.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović je 1989. slušao čuveni govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu prilikom proslave 600 godina od Kosovske bitke.

Stoji i sluša šta mu se priča! Nećete verovati gde je bio Milo Đukanović na Vidovdan 1989.! Ove snimke i slike najradije bi danas izbrisao i zapalio! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Iako danas možda deluje neverovatno, ali predsednik Crne Gore Milo Đukanović bio je prisutan na Vidovdan na Gazimestanu 1989. godine.

 

 

Milo Đukanović je tada slušao čuveni govor Slobodana Miloševića prilikom proslave 600 godina Kosovske bitke.

Sa Đukanovićem je tada na Gazimestan stigao i Momir Bulatović.

Pre šest vekova Srbija je ovde, na polju Kosovu, branila sebe. Ali je branila i Evropu. Ona se tada nalazila na njenom bedemu koji je štitio evropsku kulturu, religiju, evropsko društvo u celini. Zato danas izgleda ne samo nepravedno već i neistorijski i sasvim apsurdno razgovarati o pripadnosti Srbije Evropi. Ona je u njoj neprekidno, danas kao i pre. Razume se, na svoj način. Ali takav koji je u istorijskom smislu nije nikad lišio dostojanstva. U tom duhu mi danas nastojimo da gradimo društvo – bogato i demokratsko. I da tako doprinesemo prosperitetu svoje lepe, i u ovom trenutku nepravedno napaćene zemlje. Ali i da tako doprinesemo naporima svih progresivnih ljudi našeg doba, koje oni čine za jedan novi, lepši svet - govorio je tada Slobodan Milošević.

- Neka večno živi uspomena na kosovsko junaštvo! Neka živi Srbija! Neka živi Jugoslavija! Neka živi mir i bratstvo među narodima!

Kasnije su političari koji su svoju politiku bazirali na mržnji prema Srbiji (među njima i Milo Đukanović) vadili iz konteksta Miloševićeve reči sa Gazimestana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading