Hrvati bi ponovo da prekrajaju istoriju! POZNATI HRVATSKI ISTORIČAR IZBAČEN IZ ALIJANSE ZA HOLOKAUST, a evo i ko je postavljen na njegovo mesto!

Autor:

Svet

20.06.2022

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbačene iz Alijanse zameniće zameniće ljudi koji ne poznaju problematiku Holokausta.

Hrvati bi ponovo da prekrajaju istoriju! POZNATI HRVATSKI ISTORIČAR IZBAČEN IZ ALIJANSE ZA HOLOKAUST, a evo i ko je postavljen na njegovo mesto!

Foto: printskrin

Poznat hrvatski istoričar, publicist i diplomata jevrejskog porekla Ivo Goldštajn izbačen je iz članstva Hrvatske alijanse za Holokaust u okviru Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust.

On je bio angažovan od 2005. kada je Hrvatska postala članica Međunarodne alijanse i to u okviru Akademske radne grupe. Pored njega, izbačeni su bivša dugogodišnja direktorka Javne ustanove "Jasenovac'' i ekspert za nacistički koncentracioni logor u Aušvicu, kao i stručnjak za popis žrtava logora u Aušvicu.

Imenovane su druge ličnosti, koje po oceni hrvatskih eksperata nisu poznavaoci problematike Holokausta, dok su neki, poput novoizabrane dr Naida Mihal Brandl poznati kao promoteri revizionističkih teza prema Holokaustu.

Ona je, podsećamo, promovisala tezu da u oružanim snagama NDH bilo dvadesetorica generala jevrejskog porekla, što nije u skladu sa istorijskim činjenicama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading