VUČIĆU, POŠALJI NAM HRANU! Crnogorci uvoze robu iz Srbije za skoro pola milijardi evra!

Autor:

Svet

14.06.2022

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora je uvozno zavisna kada je reč o poljoprivrednim proizvodima i tražiće od Vlade Srbije da se u narednih šest meseci obezbedi nabavka osnovnih namirnica kako bi se izbegle eventualne nestašice na tržištu, rekao je juče potpredsednik crnogorske vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

VUČIĆU, POŠALJI NAM HRANU! Crnogorci uvoze robu iz Srbije za skoro pola milijardi evra!

Foto: Privatna arhiva

- Uvozimo robu iz Srbije u vrednosti od skoro pola milijarde evra i znam da u toj susednoj zemlji postoji volja da se Crnoj Gori rezervišu osnovni prehrambeni proizvodi za naredni period od šest meseci - rekao je Joković za Radio Crne Gore, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, to će biti i jedna od tema razgovora premijera vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsednika Srbije tokom predstojećeg susreta.

U Vladi razmatraju i mogućnost ponovnog formiranja robnih rezervi, kaže Joković.

- Trebalo bi formirati državne robne rezerve uz prethodno urađenu stručnu analizu s ciljem da naša država obezbedi rezerve osnovnih namirnica za barem tri meseca - kaže Joković.

On je ocenio da kriza na tržištu poljoprivrednih proizvoda i energenata može potrajati, te da domaći poljoprivrednici moraju više da proizvode uz veću podršku države, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Djoler56

15.06.2022 10:08

A da vi hranu naručite kod braće ?! Uostalom, Srbije se setite, jedino , kad je treba "popljuvati" !!!