Eskobar na sastanku sa "Trojkom": FOKUS NA REFORME ZDRAVOG RAZUMA

Autor:

Svet

07.06.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, sastao se sa predstavnicima "trojke" u BiH i poslao direktnu poruku, prenosi Kurir.

Eskobar na sastanku sa "Trojkom": FOKUS NA REFORME ZDRAVOG RAZUMA

Foto: Twitter/printscreen

sastanak Trojke sa Eskobarom

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastao se predstavnicima "trojke" u BiH.

 

 

"Trojku" čine predstavnici stranaka Narod i pravda, Socijaldemokratska partija BiH i Naša stranka i oni su se sa Eskobarom sastali u rezidenciji američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija.

- Fokus na reforme zdravog razuma važniji je nego ikada. Drago mi je da razgovaram s predstavnicima Naroda i pravde, Naše stranke i SDP-a BiH i tome kako unapređuju Kanton Sarajevo - naveo je Eskobar na Tviter profilu Američke ambasade u BiH uz fotografiju Eskobara s predstavnicima te tri partije.

Podsetimo, Gabrijel Eskobar je takođe rekao u jednom od svojih skorašnjih izlaganja da se nada da će se Srbija pridružiti ostalim državama zapadnog Balkana i uvesti sankcije Rusiji nakon formiranja nove vlade. 

Skoro sve države Zapadnog Balkana su se usaglasile na način da učine da Rusija plati cenu za to (invaziju) kroz sankcije, kroz podršku Ukrajini i njenom narodu. Nadam se da će se Srbija pridružiti toj grupi i da će se uskladiti sa sankcijama kada formira Vladu - rekao je Eskobar u onlajn obraćanju u ponedeljak na Samitu demokratije jugoistočne Evrope, koji je održan u Budvi.

On je na skupu kome su prisustvovali zvaničnici SAD, EU, Velike Britanije i država zapadnog Balkana rekao da je Srbija jedina zemlja regiona koja nije uvela sankcije Rusiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading