SPECIJALNI RAT SE NASTAVLJA: Stotine učenika iz Sarajeva evakuisano nakon dojava o bombama!

Autor:

Svet

25.05.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine ljudi evakuisano u nekoliko škola u Sarajevu zbog izveštaja o bombama.

SPECIJALNI RAT SE NASTAVLJA: Stotine učenika iz Sarajeva evakuisano nakon dojava o bombama!

Foto: youtube.com/printscreen

Policija Bosne i Hercegovine na terenu

Stotine učenika iz nekoliko osnovnih škola u Sarajevu evakuisano je u sredu nakon anonimnih dojava o podmetnutim bombama, potvrdila je lokalna policija.

Obaveštenje o bombama policija je dobila mejlom, a odnosi se na škole u ​​četiri sarajevske opštine.

Odmah nakon toga svi učenici i nastavno osoblje su iz preventivnih razloga udaljeni iz škola, potvrdio je portparol policije Mirza Hadžiabdić. Na lice mesta poslate su antidiverzantske ekipe da utvrde da li postoji realna pretnja.

Uobičajena pojava

Anonimne prijetnje bombom postale su česta pojava u BiH, a u svim dosadašnjim slučajevima pokazale su se kao lažne, ali zbog toga trpi rad institucija koje postaju meta ovakvih lažnih uzbuna.

Meta anonimnih pretnji u blizini škola najčešće su sudovi, odnosno zgrada u kojoj se nalaze sedišta Županijskog i Opštinskog suda u Sarajevu.

Kada su 10. maja ovi sudovi poslednji put bombardovani tri dana zaredom, čak 670 sudskih ročišta je moralo biti otkazano.

Napad na region

- Sve to ima nesagledive posledice na rad suda, postignutu normu sudija, rad kancelarija, ali i na materijalne troškove, kako za sud tako i za stranke u postupku - rekla je predsednica Opštinskog suda Sarajevo Janja Jovanović komentarišući česte pretnje bombama, prenosi hrvatski Index.

U poslednja dva meseca učestali su i dojave o bombama u Srbiji, posebno u školama, ali i drugim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading