OPERACIJA "JEZERO" - RASKRINKANI DILERI: Dve osobe uhapšene zbog proizvodnje opojnih droga!

Autor:

Svet

20.05.2022

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenici Federalne uprave policije realizovali su operativno-taktičku akciju "Jezero" u Konjicu i prilikom pretresa imovine, koja je vlasništvo osobe čiji su inicijali E.Z. (47) pronašli improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa i veću količinu municije.

OPERACIJA "JEZERO" - RASKRINKANI DILERI: Dve osobe uhapšene zbog proizvodnje opojnih droga!

Foto: ST/P. DIVAC

Policija vrši uviđaj

Akcija je realizovana pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Područno tužilaštvo Konjic, zbog sumnje u izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz FUP-a.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici FUP-a su izvršili pretres imovine E.Z. nastanjenog u Konjicu, prenosi Blic. 

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, bela materija koja izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobilni telefon, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Ilustracija/Laboratorija za proizvodnju marihuane

Ta osoba se sumnjiči da je određeni period, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, prerađivala, pakovala i dalje stavljala u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Osoba je, nakon pretresa, kriminalistički ispitana za okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a izveštaj o počinjenom krivičnom delu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, nakon veštačenja.

Operativne aktivnosti sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic, navedeno je u saopštenju.

Uhapšene su dve osobe zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading