SASTAV 43. CRNOGORSKE VLADE: Mandat ograničen na godinu dana

Autor:

Svet

28.04.2022

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

43. Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, upravo je izglasana na Cetinju. Za izbor vlade glasalo je 45 poslanika, dok su 3 poslanika Socijaldemokrata (SD) bili protiv.

SASTAV 43. CRNOGORSKE VLADE: Mandat ograničen na godinu dana

Foto: Tanjug/AP

Vlada ima 18 ministarstava i 2 ministarstva bez portfelja. Takođe će imati i 4 potpredsednika.

Mandat vlade je ograničen na godinu dana. Predstavlja se kao „evropska vlada“ kojoj je prioritet ubrzanje na evropskom putu Crne Gore.

Potpredsednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarka evropskih poslova je Jovana Marović, potpredsednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivred Vladimir Joković, potpredsednik Vlade zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, potpredsednik Vlade zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Ministar pravde je Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar javne uprave mr Maraš Dukaj, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading