SASTAV 43. CRNOGORSKE VLADE: Mandat ograničen na godinu dana

Autor:

Svet

28.04.2022

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

43. Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, upravo je izglasana na Cetinju. Za izbor vlade glasalo je 45 poslanika, dok su 3 poslanika Socijaldemokrata (SD) bili protiv.

SASTAV 43. CRNOGORSKE VLADE: Mandat ograničen na godinu dana

Foto: Tanjug/AP

Vlada ima 18 ministarstava i 2 ministarstva bez portfelja. Takođe će imati i 4 potpredsednika.

Mandat vlade je ograničen na godinu dana. Predstavlja se kao „evropska vlada“ kojoj je prioritet ubrzanje na evropskom putu Crne Gore.

Potpredsednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarka evropskih poslova je Jovana Marović, potpredsednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivred Vladimir Joković, potpredsednik Vlade zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, potpredsednik Vlade zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Ministar pravde je Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar javne uprave mr Maraš Dukaj, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading