BIVŠI KOMANDANT ARMIJE BIH OSUĐEN: Mahmuljin dobio osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima

Autor:

Svet

28.04.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mahmuljin je prvostepenom presudom bio osuđen na deset godina, ali je presuda poništena i naređeno je novo suđenje.

BIVŠI KOMANDANT ARMIJE BIH OSUĐEN: Mahmuljin dobio osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima

Foto: youtube.com/printscreen

Veće Apelacionog odeljenja Suda Bosne i Hercegovine donelo je danas, nakon ukidanja prvostepene presude i održanog pretresa, drugostepenu presudu u predmetu Sakib Mahmuljin, kojom je bivši komandant ARBiH osuđen na osam godina zatvora.

Podsećamo, Mahmuljin je prvostepenom presudom bio osuđen na deset godina, ali je presuda poništena i naređeno je novo suđenje.

On se po optužnici tereti da je "u toku rata u BiH, oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske na području općine Zavidovići, u svojstvu komandanta 3. korpusa Armije RBiH, u čijem sastavu je delovao i odred El Mudžahidin, u toku 1995. godine, dok je trajala vojna operacija Armije R BiH na širem području Zavidovića i Vozuće, u okviru koje su pripadnici odreda El Mudžahidin počinili ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti na tom području, nije ništa preduzeo kako bi sprečio navedeni zločin, iako je imao informacije da se pripadnici ovog odreda spremaju počiniti zločin, te da nakon počinjenog zločina nije preduzeo ništa kako bi kaznio počinioce zločina", prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading