PUTIN ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE?! Dramatično upozorenje stiže sa Kapitol Hila, KREM AMERIČKIH SLUŽBI U STRAHU OD SLEDEĆEG POTEZA MOSKVE!

Autor:

Svet

09.03.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da iskoristi nuklearno taktičko oružje protiv Ukrajine jer ne može da dopusti da izgubi rat sa Kijevom!

PUTIN ĆE UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE?! Dramatično upozorenje stiže sa Kapitol Hila, KREM AMERIČKIH SLUŽBI U STRAHU OD SLEDEĆEG POTEZA MOSKVE!

Foto: Tanjug/AP

Ove šokantne informacije obelodanjene su na saslušanju za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD, kome je prisustvovao sam krem američkih obaveštajnih službi, prenosi Dejli mejl.

Sastanku na kome je analizirana aktuelna situacija u Ukrajini u vezi sa ruskom invazijom prisustovali su direktor CIA Vilijam Berns, direktor Odbrambene obaveštajne agencije Pentagona Skot Berijer kao i Avril Hejns, direktorka Nacionalne obaveštajne službe.

Na sastanku je konstatovano da se Vladimir Putin se „oseća uvređenim", zbog čega bi mogao da pribegne upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini.

- Rusija pod Putinom radi prekovremeno na modernizaciji svog naoružanja, posebno nuklearnog oružja manjeg kapaciteta. Verujem da mu to daje asimetričnu prednost - konstatovao je Berijer.

 

Avril Hejns, direktorka Nacionalne obaveštajne službe, rekla je da je „Putinovo zveckanje nuklearnom sabljom" skrenulo pažnju Zapada.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Direktor CIA ruskog lidera opisao je kao osobu koja se "gušila u zapaljivoj kombinaciji tuge i ambicije dugi niz godina", dodajući da je šef Kremlja besan jer i nakon dvonedeljnog bombardovanja Kijev odbija da kapitulira.

Sa druge strane, u svom obraćanju u Predstavničkom domu Hejnsova se prvenstveno osvrnula na sankcije koje je Zapad uveo Rusiji, konstatujući da ih je Putin očekivao, ali da "verovatno nije predvideo stepen do kojeg će Sjedinjene Države i njihovi saveznici i partneri ići".

Ona je konstatovala da je "Putinovo zveckanje nuklearnom sabljom" skrenulo pažnju Zapada.

- Mi procenjujemo da se Putin oseća ogorčenim što mu Zapad ne odaje odgovarajuće poštovanje i doživljava ovo kao rat koji ne može sebi priuštiti da izgubi - rekao je Hejns panelu.

Dejli mejl podseća da je ruski predsednik prošlog meseca preduzeo šokantni korak stavljajući ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti.

Šta je taktičko nuklearno naoružanje?

Taktičko nuklearno oružje, nuklearno oružje (NO) ograničene jačine namenjeno upotrebi na manjem području, najčešće bojnom polju. Suprotnost je strateškom nuklearnom oružju koje se koristi za uništavanje velikih površina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mirko

10.03.2022 00:38

Odlicno, javite samo kada da znam da ne ustajem na posao.

dwdw

10.03.2022 00:47

udri Putine zmiju pravo u glavu, pusti boraniju, ti si poslednji branik slobode, ako ti padnes krece americka tiranija....

Cardak

23.03.2022 18:15

PUTINE !BIVSI direktor MOSADa ti je u pismu sve objasnio -DO KRAJNJEG KRAJA INACE RUSIJI I PRAVOSLAVLJU NEMA ZIVOTA!