UDARNE INFORMACIJE IZ KIJEVA, UKRAJINA SPREMNA DA RAZGOVARA I O NEUTRALNOM STATUSU: Vesti koje ohrabruju, OVO JE PREKRETNICA!

Autor:

Svet

25.02.2022

11:43 >> 11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina želi mir i spremna je za razgovore sa Rusijom, uključujući i o neutralnom statusu prema NATO alijansi, rekao je za Rojters savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Mihailo Podoljak.

UDARNE INFORMACIJE IZ KIJEVA, UKRAJINA SPREMNA DA RAZGOVARA I O NEUTRALNOM STATUSU: Vesti koje ohrabruju, OVO JE PREKRETNICA!

Foto: Tanjug/AP

- Ako su razgovori mogući, trebalo bi da se održe. Ako u Moskvi kažu da žele razgovore, uključujući i o neutralnom statusu, ne bojimo ih se - kazao je Podoljak za Rojters.

Dodao je da je „spremnost Ukrajine za razgovor deo njihovog upornog teženja miru".

Ukrajina trenutno nije članica NATO ili EU, mada želi da uđe u oba saveza, protiv čega je Rusija, podseća agencija.

Ukrajina se odrekla nuklearnog naoružanja pošto je stekla nezavisnost od nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, u zamenu za bezbednosne garancije evropskih zemalja.

Nakon prodemokratskih protesta u kojima 2014. je zbačen proruski orijentisan ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, Moskva je anektirala crnomorsko ostrvo Krim i počela da podržava pobunjenike na istoku zemlje koji se bori protiv centralne vlade u Kijevu.

Sedam godina kasnije, ruski predsednik Vladimir Putin započeo je juče invaziju na Ukrajinu, a njegove trupe ušle su u Kijev danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
enver

25.02.2022 12:03

2014 godine je bio drzavni udar koji su zapadne agencije izrezirale i nakon kojih su doveli svoje , profasisticke poslusnike. Tada je poceo pakao za Ruse u Ukrajini.

Odgovori 19 1
miki

25.02.2022 12:12

kapitulacija. od komicara do tragicara

Odgovori 12 0
Nebojša Berak

25.02.2022 19:15

Ne budite naivni, te izjave su samo prevara i kada budu pred porazom zapad ce traziti primirje, sve vec vidjeno.