KO JE VLASNIK LAVIĆA? Nižu se teorije o tome kako se odbeglo mladunče našlo na ulicama Budve

Autor:

Svet

12.02.2022

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paznja javnosti za mladunče lava koji je u četvrtak uhvaćen iznad Budve ne jenjava. Istog dana kada se našao u kavezu, lav je transportovan u Podgoricu u azil za napuštene životinje.

KO JE VLASNIK LAVIĆA? Nižu se teorije o tome kako se odbeglo mladunče našlo na ulicama Budve

Foto: Ilustracija: Pixabay

Deset dana otkako je krenula potraga za lavićem nema odgovora nadležnih ko je vlasnik mladog lava i kako se ova opasna životinja našla u Crnoj Gori.

U policiji ističu da su u toku aktivnosti na prikupljanju informacija koje bi mogli eventualno rasvetliti ovu enigmu. U ponedeljak se najavljuje zvanično saopštenje kojim će obavestiti javnost o saznanjima.

U nedostatku zvaničnih informacija priča o nestalom laviću i njegovom vlasniku preselila se uobičajeno na društvene mreže. Tu se moglo pročitati da je lav vlasništvo turskog državljanina T. C. koji je navodno pobegao iz matične države zbog suđenja, u Englesku pa u Crnu Goru. Kako se navodi, turski državljanin ima registrovanu firmu za građevinske radove, živi na visokoj nozi i uvek je okružen teleohraniteljima naoružanim dugim cevima.

Međutim, "Novostima" je u policiji rečeno da su proverili te navode da je lav bio u vlasništvu turskih državljana, ali dokaza nema.

Iz Agencija za zaštitu životne sredine navode da rade na tome da mu obezbede trajni smeštaj u prihvatilištu za lavove u regionu, ili van regiona.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading