USKORO ĆE POČETI DA JEDE LJUDE PO BUDVI! Zastrašujuće upozorenje stručnjaka zbog životinje u bekstvu: ZA TRI MESECA POSTAJE ZVER!

Autor: Republika

Svet

09.02.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budvanske vlasti su u sve ozbiljnijem problemu zbog krijumčarenja životinja, a posebne glavobolje i dalje zadaje odbegli lavić kog je, kako se veruje, u Crnu Goru tajno doneo imućni Turčin.

USKORO ĆE POČETI DA JEDE LJUDE PO BUDVI! Zastrašujuće upozorenje stručnjaka zbog životinje u bekstvu: ZA TRI MESECA POSTAJE ZVER!

Foto: Tanjug/AP

Lavić je već danima u bekstvu/Ilustracija

Mladunče lava, koje odnedavno slobodno šeta na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, uključiti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

To je preneo Sputnjik, istovremeno prenevši upozorenje crnogorskih vlasti da su građani u velikoj opasnosti zbog životinje koja će za samo tri meseca postati skoro odrasla jedina, pa samim tim i u mogućnosti da lovi sve vredom, uključujući i kućne ljubimce i ljude.  

To je potvrdio i Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine, koji je za Vijesti istakao da je taj lav mladunče, ali da oni brzo rastu.

- Za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna - poručio je Saveljić i istakao kako Crna Gora poslednjih godina ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući društvenim mrežama.

Saveljić je ukazao na to da je Agencija došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo ta organizacija zadužena za izdavanje dozvola za uvoz i izvoz i dozvole za držanje.

- Pogledali smo našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore - istakao je Saveljić.

Republika

Foto: Promo

Građani Budve u strahu od životinje koja slobodno šeta 

Saveljić je pojasnio i da su njegove kolege iz Agencije odlučile da pomognu i policiji i

- Takođe, opština Budva je pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja - dodao je on.

Kako je naglasio, on nije ljubitelj zooloških vrtova i smatra da su to "nekakvi kazamati gde životinje stvarno pate, jer divlja životinja, a posebno životinja prostranstava pati u kavezima".

Inače, veruje se da je odbeglog lavića prokrijumčario imućni Turčin koji je želeo da ga uzgaja na svom luksuznom imanju na Budvanskoj rivijeri. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
lav

09.02.2022 14:17

Nije problem što je lav nego je problem što je to Velikosrpski LAV