SRPEČIO SAM SRBIJU DA ANEKTIRA CRNU GORU, DOSTA MI JE VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA! Đukanović izgubio kompas, najavio povratak na vlast, pa UDARIO NA BEOGRAD!

Autor: Republika

Svet

07.02.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović još jednom se ostrvio na našu zemlju i intervjuu za Dojče vele pokušao da sakupi jeftine poene na račun pljuvanja Beograda.

SRPEČIO SAM SRBIJU DA ANEKTIRA CRNU GORU, DOSTA MI JE VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA! Đukanović izgubio kompas, najavio povratak na vlast, pa UDARIO NA BEOGRAD!

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Crnogorski predsednik Milo Đukanović, poznat po udaru na sve srpsko, ponovo je iskoristio temu mržnje prema našoj zemlji kako bi u trenutku dramatične krize u svojoj državi najavio povratak na sve nivoe vlasti, ističući kako mu je dosta velikosrpskog nacionalizma.

Đukanović je, naime, u intervjuu za nemački Dojče vele otkrio kako je njegova Demokratska partija socijalista (DPS) spremna da podrži manjinsku vladu, ali uz određene razumne političke uslove.

- Podržaćemo svaku vladu koja će da čuva građanski i sekularni karakter Crne Gore, da unapređuje multietničku demokratiju i da doprinosi dinamičnom ekonomskom razvoju, kako bi Crna Gora, kao demokratski i ekonomski razvijena zemlja, u bliskoj budućnost bila deo Evropske unije. Mi smo i nakon prošlogodišnjih izbora ponudili da podržimo manjinsku vladu, smatrajući da će biti veoma opasno za Crnu Goru ako vladajuća koalicija bude tako zavisna od velikosrpskog nacionalizma - rekao je Đukanović, a prenosi Sputnjik. 

Dosadašnju vladu su činile tri koalicije od kojih je, ocenjuje Đukanović, jedna potpuno jasno profilisana velikosrpska koalicija. 

- Smatrali smo da će, ako ona bude opredeljivala državnu politiku, to biti jako opasno za Crnu Goru. Danas kažemo: Spremni smo da pružimo podršku manjinskoj vladi – dakle koalicijama koje su građanskog karaktera, koje žele da pomognu zemlji da ide ka Evropi – spremni smo da podržimo tu vladu i u njoj nećemo učestvovati. Trebalo je očigledno ovakvih 14 meseci neuspešnog iskustva da bi se sada vratili tom predlogu - istakao je Đukanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Kako je dodao, trebalo je vremena da se shvati da svaka promena ne znači i promenu na bolje.

- Promena može biti i nagore. Crna Gora je sada prošla jednu promenu nagore. Ali, to ne znači da se DPS po automatizmu vraća na vlast, niti to znači da će se vratiti ista kakva je otišla sa vlasti. Vrlo smo pravilno razumeli poruku birača, ovih godinu dana smo jako radili na otklanjanju slabosti, na reformama u partiji - naveo je on. 

Govoreći o stranci na čijem je čelu, Đukanović je ocenio da je DPS u proteklih 14 meseci pokazala da može odgovorno da se bavi politikom i iz opozicije.

- Smatram da je zahvaljujući nama, zahvaljujući državotvornoj opoziciji, Crna Gora uspela da odoli ofanzivi Beograda. Mi smo posle 30. avgusta prošli jednu jako agresivnu ofanzivu iz Beograda. Velikosrpski nacionalizam iz Beograda je shvatio da su pobedom njihovih miljenika otvorena vrata za novu aneksiju Crne Gore, ovog puta kroz projekat "Srpskog sveta". To se nije dogodilo zato što smo imali državno-odgovornu opoziciju koju je predvodila DPS - glasi sramna Đukanovićeva izjava. 

Na kraju je zaključio da je na čelu stranke koja je strpljiva i koja sigurno ima snage da se u nekom trenutku vrati na čelo zemlje. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
gog

07.02.2022 12:55

Ovaj mafijas i diktator je na vlasti 40 godina, a odrzava se na osnovu mrznje sve sto ima prefix S. To mu omugucava Zapadna politika suzbijanja Srbstva gdje je to god moguce. Zato za Mlu diktatora i svercera nema zime...

Odgovori 17 2
Penzioner

07.02.2022 22:18

Bože kakav kreten!

mile

09.02.2022 14:49

Ova Baraba neka se po šepuri još malo!

mesa

10.02.2022 08:10

Gospodin mile