BBC UPOREDIO SRBE S NACISTIMA! Britanski javni servis izazvao neviđeni skandal, Republika Srpska mu je isto što i Treći rajh!

Autor: Republika

Svet

11.02.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Džeremi Bouen izneo je niz skandaloznih poređenja koja su bez ikakvih problema emitovana na britanskom javnom servisu.

BBC UPOREDIO SRBE S NACISTIMA! Britanski javni servis izazvao neviđeni skandal, Republika Srpska mu je isto što i Treći rajh!

Foto: Printscreen

Od skandaloznog teksta napravili i emisiju na BBC

Britanski javni servis BBC izazvao je neviđeni skandal kada je objavio tekst u kom je zločin u Srebrenici upoređen sa Holokaustom, a Republika Srpska sa Trećim rajhom, što istovremeno znači da su za Britance Srbi isto što i nacisti. 

- Kao da i dalje imate Treći rajh i Gestapo koji postoje nakon Holokausta. Svi kažu "hajde da pregovaramo sa njima". Ali, hajde da ne pregovaramo sa onima koji su počinili najgore zločine protiv čovečnosti u ovoj zemlji. Problem je što Srbi pokušavaju da legalizuju ono što je stečeno ratnim zločinima - rekao je za BBC Ćamil Duraković, prenose Novosti. 

Skandalozni tekst koji je potpisao Džeremi Bouen takođe obiluje i napadima na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

To nije jedini slučaj pokušaja da se srpski narod izjednači sa nacističkim zlikovcima. Tako je poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović dao skandaloznu izjavu u kojoj se opet dotakao Drugog svetskog rata.

 

 

- Zamislite situaciju da su nacisti imali priliku da kreiraju međunarodne zakone kojima bi sačuvali grupacije ljudi koji su počinili Holokaust - rekao je on.

Podsetimo, početkom marta 1943, na inicijativu nemačkih nacista i uz saradnju ustaških vlasti poglavnika Ante Pavelića formirana je “Handžar divizija”, sastavljena mahom od muslimanskih mladića iz današnje BiH, koja je počinila velike zločine nad srpskim stanovništvom. O tome, međutim, nema ni pomena u tekstu BBC. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
gog

11.02.2022 13:22

Sta radi Srbski ambasador u Britaniji? Zemlja koja je pobila i unistila kontinente, a ne samo drzave.

Odgovori 28 2
Verica

11.02.2022 13:25

Ocigledno da je ziveti moguce i bez mozga

Odgovori 21 2
Pavla

11.02.2022 13:32

Gamad britanska!!! Skorompiranci. Jasno je da dobijaju velike pare, da pišu i lobiraju za muslimane. Dobro oni znaju šta su muslimani radili u bosni u 2 svetskom ratu a i u ovome 90-tih . Samo se prave malo luckasti. Za pare se lažu tako dugo da i sami misle da je istina.

Odgovori 20 4