UBIO TRUDNU ŽENU (27) OD BATINA! Nezapamćen zločin u Baru! TROJE MALIŠANA OSTALO BEZ MAJKE, NASILNIK POKUŠAO DA POBEGNE!

Autor:

Svet

28.01.2022

11:45

Policija u Crnoj Gori uhapsila je D. N. (33) zbog sumnje da je svojoj nevenčanoj supruzi N. Z. (27) iz Bara, koja je bila u drugom stanju, naneo teške telesne povrede, od kojih je žena nekoliko dana kasnije preminula.

UBIO TRUDNU ŽENU (27) OD BATINA! Nezapamćen zločin u Baru! TROJE MALIŠANA OSTALO BEZ MAJKE, NASILNIK POKUŠAO DA POBEGNE!

pixabay.com

Mediji prenose da su tokom 2019. godine registrovane dve prijave protiv njega za porodično nasilje, ali da su odbačene.

Kako prenose mediji, optužbom nije završila nijedna od prijava srodnika sada pokojne N. Z. (27), u kojima su navodili da je maltretira nevenčani suprug D. N. (33), a Z. N. je negirala da je muž tuče.

Poslednje batine bile su kobne - trudna dvadesetsedmogodišnjakinja pala je u komu, a lekari su se nakon toga danima borili za njen i život nerođene bebe.

Sagovornik uključen u istragu kazao je da se očekuje kvalifikacija krivičnog dela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će D. N. teretiti za teško ubistvo trudne N. Z.

Ta Baranka je 16. januara doneta u barsku bolnicu u besvesnom stanju, a lekari iz te zdravstvene ustanove odmah su je transportovali u Klinički centar Crne Gore.

D. N., sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje dece, pokušao je da pobegne iz Crne Gore i uhapšen je 17. januara na graničnom prelazu Dobrakovo.

Dežurni tužilac u barskom Osnovnom državnom tužilaštvu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Rođaci prijavljivali, ona negirala

Iz Uprave policije su odgovorili da su službenici Centra bezbednosti Bar tokom 2019. godine registrovali dve prijave protiv D. N.. Obe su bile za nasilje u porodici na štetu nevenčane supruge N. Z..

- Prva prijava je registrovana 20. jula 2019. godine od strane V. N. (brat oštećene) u kojoj je naveo da D.N. duže vreme fizički zlostavlja njegovu sestru, što je prijavljeni negirao. Izjava je uzeta i od N.Z. koje negirala navode iz prijave. O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemanta krivičnog dela. Policija je protiv D.N. podnela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici na štetu Z.N. - objasnili su iz Uprave policije. Prekršajnu prijavu tada su podneli i protiv brata N. Z. „zbog fizičkog napada na zeta D.N.“.

N. Z. je 27. avgusta iste godine prijavila D. N. za fizičko nasilje.

- Ona je tada upućena na ukazivanje lekarske pomoći gde je zadržana na bolničkom lečenju. Osumnjičeni D.N. je odmah priveden i na sebi je imao vidne povrede za koje ne naveo da su mu ih naneli srodnici nevenčane supruge i on je upućen na ukazivanje lekarske pomoći. Obaveštenja su prikupljena od B.N. i Đ.N. Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv D.N. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Krivična prijava za isto delo je podneta protiv V. N. i Đ. N. za isto delo na štetu zeta D.N“.

Nepun mesec kasnije barsko Osnovno državno tužilaštvo obavestilo je policiju da su obe krivične prijave odbačene:

- Policija je 19. septembra 2019. godine obaveštena od strane tužilaštva da su obe ove krivične prijave odbačene te su u daljem postupku protiv osumnjičenih podneli prekršajne prijave iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici - kazali su iz UP.

Komentari (0)

Loading