MILANOVIĆ RAŠČEREČEN ZBOG PUTINA: On je distrubuter propagande Kremlja i učesnik humanitarne agresije na Ukrajinu, od njega se ogradili i HRVATI!

Autor: Republika

Svet

27.01.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeni su brutalni napadi na hrvatskog predsednika Zorana Milanovića nakon što je javno istakao da ne bi slao svoje vojnike da ratuju u Hrvatskoj.

MILANOVIĆ RAŠČEREČEN ZBOG PUTINA: On je distrubuter propagande Kremlja i učesnik humanitarne agresije na Ukrajinu, od njega se ogradili i HRVATI!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović na čelu hrvatskog udara na Srbiju

Hrvatski predsednik Zoran Milanović našao se na žestokom udaru nakon što je otvoreno početkom nedelje priznao kako bi u slučaju eventualnog rata u Ukrajini on povukao vojnike svoje zemlje iz te ugrožene teritorije, istovremeno nazvavši bivšu republiku SSSR najkorumpiranijom državom u Evropi kojoj nije mesto u NATO.

Zbog takvog nastupa je čelnik Lijepe njihove, zemlje koja je članica EU i Alijanse, izazvao ogromno zaprepašćenje kako u tim savezima, tako i u Ukrajini, gde je prepoznat kao ''propagandista Kremlja'', ali i učesnik ''humanitarne agresije na Ukrajinu''.

Naime, ukrajinska stranica Peacemaker, koju je osnovao političar Georgi Tuka, dodala je Milanovića u svoj registar okarkterisavši ga kao ''saučesnika ruskih osvajača", distributera kremaljske propagande", "učesnika u informativnim specijalnim operacijama Kremlja" i osobu "koja podržava i opavdava rusku agresiju na Ukrajinu''. Na sve to je zvanični Kijev juče tražio izvinjenje od Milanovića zbog izrečenih uvreda i najavio demarš. Nisu pomogle ni reči hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se izvinio Ukrajincima i na račun šefa svoje države izrekao salve uvreda. 

- Mora da je nešto popio ili su mu Krašu dali neku bombonicu - rekao je Plenković aludirajući na činjenicu da je Milanović situaciju u Ukrajini komentarisao tokom posete fabrici čokolada Kraš.     

Od izjave hrvatskog lidera ogradio se i ministar spoljnih poslova te zemlje Gordan Grlić Radman, naglasivši kako Milanovićeve izjave ne predstavljaju zvanični stav čitave zemlje.  

S druge strane, brojni ruski mediji preneli su njegovu izjavu s oduševljenjem, navodeći kako je Milanović rekao ono što misle i svi drugi lideri zemalja članica EU, ali o tome ne žele da javno govore. Takvog je mišljenja i analitičar HSE Centra za evropske studije Timofej Bordačov koji je istakao da je Milanovićeva izjava samo vrh sante leda. 

- Evropski političari su svesni da Vašington pokušava da uvede Evropu u konflikt. Baš zbog toga svaka evropska zemlja pokušava da nametne svoja pravila. Na primer, Nemačka i Francuska pokušavaju da se drže podalje od cele priče, ali je predsednik Hrvatske javno izrekao ono što brojni trenutno misle - kazao je on u intervjuu za Raša tajms.   

Podsetimo, Milanović je u utorak u javnom obraćanju najavio kako će neće slati hrvatske vojnike u Ukrajinu ako dođe do eskalacije.   

- To nema veze s Ukrajinom, nego s Bajdenovom politikom u kojoj vidim nekonzistentnost i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i načini postoje da se Ukrajina sačuva, bar 99 odsto i da joj se ekonomski pomogne - istakao je Milanović, između ostalog. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski besan na Milanovića 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovorio je Milanoviću u međuvremenu putem Tvitera, a Ukrajina je pozvala šefa Hrvatske na javno odricanje od uvredljivih izjava te da se one više ne ponavljaju. 

- Da je na granici s Hrvatskom više od stotinu hiljada vojnika, predsednik Milanović posetu ukrajinskog premijera Zagrebu ne bi nazvao šarlatanstvom, nego demonstracijom solidarnosti i društva - napisao je Zelenski. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Viktor

27.01.2022 22:35

Nije on kriv?💩

gege

27.01.2022 23:28

hahahaha bravo kralju... zavuko ga amerima