POSLE 30 GODINA POTRAGE PRONAĐEN NESTALI HRVAT! Evo gde je bio u međuvremenu! DVA BRATA MU UMRLA ČEKAJUĆI BILO KAKVU VEST O NJEMU!

Autor:

Svet

23.01.2022

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mornar Petar Marčinko, koji je nestao pre 30 godina iz Čepikuća na samom jugu Hrvatske, pronađen je u Španiji, gde i danas živi.

POSLE 30 GODINA POTRAGE PRONAĐEN NESTALI HRVAT! Evo gde je bio u međuvremenu! DVA BRATA MU UMRLA ČEKAJUĆI BILO KAKVU VEST O NJEMU!

Foto: Printskrin

Policija je, kako prenosi DuList, obavestila porodicu pronađenog Marčinka, a on je u međuvremenu izbrisan iz evidencije nestalih.

Javnost još ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju pre 30 godina i zašto nikada nije kontaktirao svoju porodicu, piše Večernji list.

Poslednji podatak o njemu bio je u aprilu 1992. godine, kada se kao 39-godišnjak iskrcao sa broda Dubrovnik u Hihonu u Španiji i od tada mu se gubi svaki trag. Tek 30 godina kasnije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dobila je ove nedelje potvrdu od međunarodnih institucija sa kojima su sarađivali u proveri dokumenata koji su se nedavno pojavili u policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

Nakon detaljne provere, Marčinko je pronađen živ u Španiji.

Njegovi susedi iz sela Čepikuća za njega su imali samo reči hvale.

- Za mene je kao momak bio ‘prva liga’... Iz istog smo sela, s njime sam, što se kaže, cigar delio. Nije bio ni oženjen, niti je imao dece. Ima četiri brata, dva su pokojna, a dva su živa. Jedan je u Kanadi, drugi u Francuskoj. Svakome je voleo pomoći, nije nikada nikome bio dužan. O njemu mogu reći sve najbolje, nisam nikada čuo da je s nekim imao problema i to će svako reći. Niko nema šta da mu prigovori. Bio je odličan, predobar, bio je miran - rekao je jedan od njih.

Prema rečima jednog suseda, Petar je trebalo da se ukrca na brod za Kanadu da ode kod brata, ali iz nekog razloga, on to izgleda nije učinio, nego se iskrcao u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Živojin

23.01.2022 19:06

Možda su još neki tako uradili.

Eto!

23.01.2022 20:07

Pa recimo da je 1992. covek racunao bolje u Spaniju, nego na front!

Suvi

24.01.2022 13:47

@Eto! - Pa tako ce i biti najprije , pametno nema sta ...