UŽAS! MUŠKARAC (67) PROGANJAO DEVOJKU NA POSLU: Kada ga je odbila, oteo je, vezao za volan i PRETIO UBISTVOM?!

Autor:

Svet

16.01.2022

16:39

DORH je objavio saopštenje o slučaju otmice u Istri. 67-godišnji muškarac osumnjičen je da je oteo devojku, zatočio je u autu, vezao je za volan te joj pretio. Uz to, tajno ju je snimao u njenom stanu.

UŽAS! MUŠKARAC (67) PROGANJAO DEVOJKU NA POSLU: Kada ga je odbila, oteo je, vezao za volan i PRETIO UBISTVOM?!

Pixabay

- Opštinsko državno tužilaštvo u Pazinu je 11. januara 2022., ispitalo hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih dela protivpravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. Krivičnog zakona, neovlašćenog zvučnog snimanja i prisluškivanja iz čl. 143. st. 1. KZ-a, neovlašćenog slikovnog snimanja iz čl. 144. st. 1. KZ-a, nametljivog ponašanja iz čl. 140. st. 1. KZ-a i pretnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a - piše DORH u saopštenju.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 67-godišnjak početkom decembra 2021. godine i 6. januara 2022., u jednom gradu i jednom mestu na području Istre, vezao hrvatsku državljanku (1999.), protivno njenoj volji, za volan vozila u kojem su bili, i istovremeno joj pretio ubistvom, a u jednom je trenutku izvadio i pištolj - piše DORH.

- Osnovano se sumnja da je osumnjičeni tokom novembra i decembra 2021. godine, postavio uređaje za snimanje slike i zvuka u stanu u kom oštećenica stanuje u jednom mestu na području Istre te ju tako neovlašćeno snimao i slikao - dodaje se.

Maltretirao je i na poslu

- Osnovano se sumnja i da je tokom decembra 2021. godine i januara 2022. godine, kada mu je oštećenica rekla da s njim više ne želi da ima nikakav kontakt, dolazio do njenog stana i njenog radnog mesta te ju je učestalo zvao i slao joj poruke. Osumnjičenovo opisano postupanje izazvalo je kod oštećenice osećaj teskobe i straha - dodaje se.

- Županijski sud u Puli-Pola je 11. januara 2022. prihvatio predlog ovog državnog tužilaštva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i opasnosti od uticaja na učesnike krivičnog postupka (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o krivičnom postupku) - piše DORH.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading