NATO DRHTI, PUTIN PREMEŠTA RAKETE U VENECUELU?! Spreman je apokaliptični scenario, SVE ZAVISI OD SLEDEĆEG POTEZA BELE KUĆE!

Autor: Republika

Svet

14.01.2022

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko NATO ne prihvati ruske bezbednosne predloge i ne zaustavi dalje širenje na istok, ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi na to da odgovori hipersoničnim raketama.

NATO DRHTI, PUTIN PREMEŠTA RAKETE U VENECUELU?! Spreman je apokaliptični scenario, SVE ZAVISI OD SLEDEĆEG POTEZA BELE KUĆE!

Foto: Tanjug/AP/youtube.com/printscreen

On bi to najmodernije oružje mogao da postavi u Kalinjingradu i Belorusiji, ali i na američkom pragu - na Kubi i u Venecueli.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, koji je predvodio rusku delegaciju na ovonedeljnim pregovorima sa SAD u Ženevi, rekao je da ne bi ni potvrdio ni isključio mogućnost da Rusija pošalje vojnu opremu na Kubu i u Venecuelu.

- Sve zavisi od poteza naših američkih kolega - rekao je Rjabkov.

On nije pominjao koju vrstu oružja bi Putin mogao da instalira na Kubi i u Venecueli, ali je američki vojni veteran i analitičar međunarodne i bezbednosne politike Mark Sleboda kazao da bi to mogle da budu hipersonične rakete.

Republika

Foto: youtube.com/Sila sa Istoka

 

- NATO, EU i SAD trenutno ne shvataju ruske bezbednosne predloge ozbiljno. Pokušaće da mesecima odugovlače razgovore sa Rusijom kako bi dobile na vremenu za "natoizaciju" Ukrajine. Rusija je, međutim, tog scenarija svesna i izgleda da je za to spremna. Kremlj se nada najboljem, ali se sprema za najgore. Šta tačno Rusija namerava, u ovom trenutku nije poznato, ali znamo da sigurno ne blefira. Tehničko-vojni odgovor koji je Moskva najavila mogao bi da uključuje postavljanje hipersoničnih raketa u Kalinjingradu, kao i Belorusiji, uz stalno prisustvo vojske na ruskim zapadnim granicama, a možda čak i u blizini SAD - izjavio je Sleboda.

Kako je američki analitičar podsetio, Putin je rekao da će odgovor NATO-u i SAD zavisiti od toga šta mu vojni eksperti budu predložili, te je istakao da su sve opcije na stolu.

Da Rusija ne blefira, potvrdio je juče i stalni predstavnik te zemlje u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Aleksandar Lukaševič. Nakon sastanka te organizacije u Beču, na kojem je predstavio ruske bezbednosne predloge, Lukaševič je izjavio da je razočaran.

Republika

Foto: youtube.com/ TRT World

 

 

- Rusija je iznela svoj set bezbednosnih predloga, ali nije dobila zadovoljavajući odgovor. Razočarani smo jer smo očekivali veoma sadržajnu reakciju, sveobuhvatne diskusije. Naše kolege su imale dovoljno vremena da sveobuhvatno prouče glavne tačke ruskih predloga. Bar smo očekivali sadržajniju, inkluzivniju reakciju - kazao je Lukaševič, piše Informer.

On je poručio da će Moskva preduzeti "odgovarajuće mere" ukoliko NATO i Amerika ne budu na konstruktivan način reagovali na ruske zahteve u razumnom roku.

- Ako ne dobijemo konstruktivan odgovor u nekom razumnom roku i ukoliko se agresivna politika prema Rusiji nastavi, nećemo imati drugog izbora već da sami izvučemo zaključke i preduzmemo sve neophodne mere kako bismo sačuvali stratešku ravnotežu moći i sprečili neprihvatljive pretnje našoj nacionalnoj bezbednosti - istakao je Lukaševič.

Ruski diplomata je dodao da će bilo koji pokušaj odugovlačenja procesa konstruktivnih pregovora o ruskim zahtevima, ili njihovo spuštanje na nivo besmislene razmene mišljenja iznova i iznova, rezultirati neizbežnim pogoršanjem bezbednosne situacije za sve zemlje bez izuzetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mislav

01.02.2022 11:51

Nato drhti haaa haaaa haaaaa haaa