PUTIN OD UKRAJINE PRAVI NOVU BOSNU! Ključa u Evropi, Zapad nastavlja brutalne napade na Rusiju: STIGAO ODGOVOR IZ KREMLJA!

Autor: Republika

Svet

02.12.2021

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalne optužbe Zapada na račun Ruske Federacije i njenog predsednika Vladimira Putina nastavljene su i nakon što je istaknuto da on nedvosmisleno namerava da izvrši invaziju na Ukrajinu i da od te zemlje napravi novu Bosnu i Hercegovinu.

PUTIN OD UKRAJINE PRAVI NOVU BOSNU! Ključa u Evropi, Zapad nastavlja brutalne napade na Rusiju: STIGAO ODGOVOR IZ KREMLJA!

Foto: Tanjug/AP

To je neposredno pred početak samita NATO u prestonici Letonije Rigi potvrdio i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, ističući da je trenutna situacija u Evropi izuzetno uznemirujuća i mračna i da će zato njegova zemlja zatražiti od zapadnih partnera da reaguju "efikasnije u odvraćanju Rusije". 

- Bez ikakve sumnje, Moskva razmatra napad na Ukrajinu kao jednu od mogućnosti - rekao je Kuleba pred odlazak u Rigu, gde je glavna tema navodno gomilanje ruskih snaga na granici s Ukrajinom.

Ruske nuklearne bombe su upozorenje Zapadu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doprineo je juče da aktuuelna krizna situacija između Istoka i Zapada dobije strahovito ozbiljniju dimenziju nakon što je komentarisao nedavnu izjavu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da je spreman da teritoriju svoje zemlje prepusti savezničkim ruskim nuklearnim projektilima. 

- Izjavu beloruskog predsednika treba shvatiti kao upozorenje Zapadu. Ono je posledica, pre svega, nepromišljene politike koju vodi Zapad - poručio je Lavrov. 

Mnogim prozapadno orijentisanim analitičarima i njima naklonjenim medijima nije bilo potrebno mnogo da ukrajinske izveštaje o ruskim akcijama okarakterišu kao "najnoviju agresivnu akciju Ruske Federacije", i to sedam godina nakon početka bratoubilačkog rata na prostoru bivše republike SSSR, u koji su prste umešali upravo Amerika i NATO.

Foto: Tanjug/AP

 

Rusija proteruje američke diplomate

Zaposleni u američkoj ambasadi koji su u Moskvi više od tri godine trebalo bi da do 31. januara 2022. napuste Rusiju. Ta odluka je donesena nakon što je zvanični Vašington ranije naložio da 27 ruskih diplomata napusti SAD do istog perioda naredne godine, nastavljajući da pojačava tenzije s Rusijom.

Otad je zemlja razjedinjena, na njenom istoku proruski orijentisan narod i dalje ne živi u miru, a dodatno etiketiranje Rusije kao tiranina samo pogoršava situaciju.

- Idealni scenario za Rusiju bio bi bosanski model i o tome je diskutovano mnogo puta. U tom slučaju bi istok Ukrajine bio potpuno samostalan i samo formalno uz Kijev - istakao je ruski analitičar Fjodor Lukjanov, navodeći da bi to, s druge strane, značilo stvaranje zemlje koja će biti u konstantnoj političkoj krizi, gde nijedna partija ne bi bila u stanju da se izdigne iznad etničkog pitanja i koja zbog takve situacije nikad ne bi bila viđena za članicu EU i NATO.

NATO: Bombardovanjem Jugoslavije smo doneli mir

Šefovi diplomatija država članica NATO juče su se na odvojenom sastanku tokom plenarne sednice Severnoatlantskog saveta u Rigi dotakli i teme svojih brutalnih akcija na prostoru bivše Jugoslavije, ističući da su, zahvaljujući tom angažovanju, uspostavili mir na našim prostorima.

- Region zapadnog Balkana ima za nas veliki značaj. Primećujemo zabrinjavajući razvoj situacije, slušamo opasnu retoriku u Bosni i Hercegovini, vidimo napetost između Beograda i Prištine, reforme se usporavaju, dok strani igrači povećavaju intenzitet štetnog delovanja u regionu - poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i podsetio na NATO agresiju 1999. na našu zemlju, poručujući da je ta "vojna operacija donela mir i stabilnost". 

Istovremeno s napadima na Rusiju, Kijev je nagomilavao ogromne količine vojnih snaga na području Donbasa, što je zvanična Moskva nazvala provokacijom i pozvala vlasti predvođene ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da odustanu od daljih akcija te vrste.

Foto: twitter.com/Maurice Schleepen ‏

 

- Ukrajina je na području Donbasa rasporedila 125.000 vojnika - istakla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedugo nakon što je Kuleba juče otvoreno od Zapada zatražio da Rusiju udari još snažnijim sankcijama.

Ne možemo pobediti u ratu protiv Rusije

Bivši oficir američke odbrambene obaveštajne agencije (DIA) Rebeka Kofler upozorila je da bi potencijalni rat SAD protiv Rusije imao katastrofalne posledice i da u njemu nije moguće pobediti.

- Ako mislite da su dva biliona dolara i 6.000 američkih života visoka cena za 20-godišnji angažman u Avganistanu, još niste videli ništa. Američki troškovi i gubici u ratu s nuklearnom Rusijom bili bi katastrofalni. U takvom ratu nema pobede i nije vredan žrtvovanja američkih života - istakla je ona za Foks.

 

Gotovo momentalno SAD i Alijansa uputile su upozorenje Moskvi "da će platiti visoku cenu za svaku novu vojnu agresiju na Ukrajinu", što je Zelenski pokušao da ublaži priznanjem da se rat ipak ne može zaustaviti bez direktnih pregovora s Rusijom.

Zbog samita NATO juče se iz sedišta ruskog ministarstva spoljnih poslova obratio i Putin, koji je pozvao Alijansu da mu da pisane garancije da se neće dalje širiti na istok. 

- Potrebna nam je pravna garancija pošto zapadne kolege nikad ne realizuju obaveze koje su na sebe preuzele usmenim putem - bio je jasan Putin.

Britanci bi da štite Srbiju od Rusije

Britanija će štititi i podržavati stabilnost zapadnog Balkana i Ukrajine, saopštila je ministarka inostranih poslova te zemlje Elizabet Tras neposredno pre početka sednice šefova diplomatija država članica NATO u Rigi.
- Svaka akcija Rusije, usmerena na potkopavanje sloboda i demokratije u zemljama koje su naši partneri bila bi strateška greška. Želimo mir u kom sloboda i demokratija, ne samo opstaju već i cvetaju. S tim ciljem ćemo biti na strani naših demokratskih partnera, suprotstavljajući se ruskoj zlonamernoj agresiji. Podržavaćemo Ukrajinu i stabilnost na zapadnom Balkanu, čuvati njihovu bezbednost i jačati njihovu ekonomsku stabilnost - istakla je Trasova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Očajno pero

02.12.2021 09:00

Iskreno mnogo mi je žao tih mladića. Ameri će izginuti za Ukrajinu do poslednjeg Ukrajinca. Žao mi je što ovo ne mogu da pročitaju, da mogu svi bi dezertirali.

Odgovori 15 0
Bara

02.12.2021 18:54

Rusi imaju pravo da u svojoj drzavi rade sta zele i koliko zele. NATO ne moze da zabrani Rusiji da brani svoj narod,kao sto je zabranio Milosevicu i SPS-u nije Putin pizda

Odgovori 15 2
Delija74

03.12.2021 08:17

@Bara - Bara pa nije bio ni Milosevic plasljivac Problem sto u ono Vreme Milosevic bio sam u tom Prljavom Svetu !!!! Pijani Rusi i Propali Kinezi koji su jedva disali A Milsevic sam Protiv svih tako da nije imo velike Mogucnosti Mislim i da je Pristo na s 300 nebi bilo Dovoljno od Nato Agresije !!!!! Bez Atomske Bombe nisi niko i nista vidi samo Severnu Koreju najbolji ti je Dokaz !!!!! neka Yenki tamo Oproba ehh nece .... Prpa Bato !!!!!!!

Slobodan Basic

28.12.2021 05:06

ZPoznsta je Američka demokratija sile.Njima je važna pljačka tuđih prostora bogatstva.D su demokratski nastrojeni meni došlo do zla koje oni stvaraju da zemlja više nepostoji .POZNATA JE DEMOKRATIJA SILE KOJA VISE NEMOZE DA USPE U SVETU .