PRIHVAĆENA OSTAVKA ZORANA ZAEVA: Evo ko bi mogao da ga nasledi - odluka polovinom decembra

Autor:

Svet

27.11.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni i Centralni odbor Socilajdemokratskog saveza Makedonije (SDSM) prihvatio je ostavku predsednika stranke Zorana Zaeva.

PRIHVAĆENA OSTAVKA ZORANA ZAEVA: Evo ko bi mogao da ga nasledi - odluka polovinom decembra

Foto: Tanjug/AP

Centralni odbor je konstatovao ostavku predsesdnika Zaeva, rekla je portparolka SDSM Bogdanka Kuzevska.

Kako prenosi portal Plusinfo, od danas teče rok od sedam dana za prijavljivanje kandidata za novog predsednika SDSM, a on će biti izabran 12. decembra, na neposrednim izborima.

Najverovatniji kandidat za predsednika stranke je sadašnji zamenik ministra finansija Dimitar Kovačevski, navodi Plusinfo, dodajući da Kuzvska nije potvrdila da je Zaev predložio Kovačevskog, ali da su mediji to saznali iz izvora u rukovodstvu stranke.

Ranije je najavljeno da će novi predsednik SDSM biti i mandatar za sastav nove vlade.

Kuzevska je rekla da će Zaev ostati aktivan član stranke.

Zaev je 31. oktobra saopštio da podnosi ostavku na funkciju premijera i predsednika SDSM, zbog poraza na lokalnim izborima, ali su organi SDSM 9. novembra odlučili da on odloži podnošenje ostavki do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading