ZORAN ZAEV PODNEO OSTAVKU!

Autor:

Svet

31.10.2021

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo je ostavku na mesto premijera i predsednika SDSM!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Zaev

Ostavku je podneo zbog debakla u drugom krugu lokalnih izbora.

- Preuzimam odgovornost za rezultate ovih izbora i podnosim ostavku na premijera i predsednika SDSM - rekao je večeras lider SDSM Zoran Zaev.

On je čestitao političkim protivnicima na pobedi.

- Preuzimam odgovornost za ovakav razvoj političkih događaja, uključujući i rezultate ovih izbora. Podnosim ostavku na mesto premijera i predsednika SDSM. Čestitam svim naprednim građanima koji su se žestoko borili za integrisanu Severnu Makedoniju. Sve vas poštujem, naprednjaci moji. Čestitam svim izabranim gradonačelnicima i želim im da pošteno služe narodu - rekao je Zoran Zaev na večeras na konferenciji za novinare.

Zaev je naglasio da je "ponosan sam što smo zajedno uveli zemlju u NATO".

- Prošle godine smo dobili preporuku da počnemo pregovore sa EU. Napravili smo popis stanovništva. Za nas naprednjake koji smo se radovali ovim uspesima, nažalost stigla je politička kazna. Razočaranje za većinu koju su izabrali oni koji su pre samo četiri godine otišli da ubijaju ljude u parlamentu. Žrtve i nasilnici su udružili snage. Doneo sam slobodu i demokratiju, a demokratija znači preuzimanje odgovornosti - rekao je Zaev, a prenosi MIA.

Zaev je poručio da ostaje pri stavu da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading