MILANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA NOVINARA: Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje!

Autor:

Svet

21.11.2021

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kancelarije predsednika Hrvatske Zorana Milanovića poručili su kako pravo na protestvovanje ne može da postane pravo na nasilje osudivši subotnje napade na novinare koji su izveštavali s demonstracija protiv kovid-potvrda.

MILANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA NOVINARA: Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje!

Foto: Tanjug/AP

- Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje - objavila je Kancelarija predsednika RH sinoć na Tviteru.

Napadnuti novinar: Dobro sam, nisam povređen

Republika

Foto: printscreen/RTL

Goran Latković

Napadnuti novinar RTL-a, Goran Latković, se takođe sinoć oglasio na Tviteru.

- Hvala svima na brizi. Dobro sam i nisam povređen. Ovim putem želim izraziti veliku podršku svim koleginicama i kolegama koji su danas izveštavali s protesta, a bili su verbalno ili fizički napadnuti. Zbog borbe za slobodu svojih stavova i uverenja drugi ne moraju da ispaštaju - napisao je Latković.

Podsetimo, tokom subotnjeg protesta u Zagrebu, demonstranti su fizički napali reportera RTL-a Gorana Latkovića. Oni su ga, kako je rekao, udarili laktom u rebra, te ga dvaput ošamarili. Kaže da ih nije video jer se napad dogodio s leđa, ali je dodao da će napad prijaviti policiji.

Meta​ verbalnih napada​ ​bile su i novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Džazire Nikolini Zavišić grupa demonstranata uzela mikrofon tokom uključenja uživo.​

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kata

21.11.2021 08:12

To šta se neko ne slaže u mišljenju sa nekim odlukama u politici i općenito u životu ne daje pravo nikom da fizički napada ljude na ulicama.Pa valjda ipak živimo u civlizovanim društvima i u doba demokratije.Ljudi dragi, samo šta nije 2022.god.To je ipak 21.vek.