MILO STOJI IZA UBISTVA BULATOVIĆA? Sin bivšeg minstra odbrane traži istinu

Autor:

Svet

08.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razgovoru za Srpski telegraf advokat Toma Fila tvrdi da svi tragovi vode ka Crnoj Gori

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

Milo Đukanović i Pavle Bulatović

 

Pavle Bulatović, ministar odbrane SR Jugoslavije, ubijen je pre punu 21 godinu, a njegov sin Balša ističe da taj zločin nije mogao da organizuje bilo ko i da države Crna Gora i Srbija tonu u mrak ako odgovorne zajednički ne mogu ili, što je još gore, neće da privedu pravdi. S druge strane, advokat Toma Fila za Srpski telegraf kaže da iza ubistva stoji tadašnja vlast u Crnoj Gori, odnosno Milo Đukanović.

Balša Bulatović oglasio se za portal crnogorske državne TV.

- Od vremena smrti mog oca do današnjih dana skoro da nema predsednika vlade i države, ministara i njihovih ministarstava koji nisu za prioritetni zadatak obećavali otkrivanje naručilaca i izvršilaca zločinačkog smaknuća Pavlove glave. Taj i takav zločin nije mogao organizovati bilo ko, pa mi se čini da države i Crna Gora i Srbija tonu u mrak ako odgovorne zajednički ne mogu ili, što je još gore, neće da privedu pravdi - rekao je Bulatović za portal RTCG.

OTVARANJE ARHIVA

Komentarišući da li bi otvaranje dosijea i arhiva crnogorske službe bezbednosti (ANB) pomoglo da se dođe do novih informacija o zločinima, kao što je ubistvo bivšeg ministra, Bulatović je rekao da njegov otac nije jedini koji je stradao od te još neimenovane puške.

- Ali ne verujem da se ubica ne zna, ne može otkriti. Time cela vlast postaje saučesnik zločina bez kazne. Siguran sam da taj krvavi rukopis stoji negde zabeležen i treba otvoriti tajanstvene knjige i naći stranicu pod kojom je zabeležen - kazao je Bulatović.

On navodi da se porodica nadala da će ćutanjem više reći o svemu.

- Davno je moj sada, nažalost, pokojni stric Ranko rekao da smo se nadali da ćemo ćutanjem više reći, a to mogu ponoviti i sada, posle više od 20 godina - dodao je on.

Nikola Šainović, potpredsednik vlade u kojoj je sedeo s Bulatovićem, kaže da je tragično stradali ministar bio njegov prijatelj, da istraga nije dala podatke koji vode ka izvršiocu i naručiocu jer se očigledno radilo o naručenom ubistvu.

- Evidentno je da je profesionalac to izvršio, prema načinu na koji je izvedeno. Mislim da nikad ne treba da stanemo s istragom i da se put ka rešenju nalazi u dobroj saradnji službi Srbije i Crne Gore. Pravda je spora, ali dostižna - kazao je Šainović.

AŠANINOV BRAT

Prema rečima advokata Tome File, iza ubistva nekadašnjeg ministra stoji Crna Gora.

- Bulatović je bio brat od tetke Darka Ašanina (važio za jakog čoveka iz podzemlja, prim. aut.), koji je isto tako ubijen. Prema mom mišljenju, iza toga stoji Crna Gora, a ne Srbija. Mislim na državu Crnu Goru i službe, to je morao da uradi neko ko je blizak Milu Đukanoviću jer, inače, Srbija bi došla do toga ko je to izvršio. Očigledno je uvezen neko - naveo je Fila.

Bulatović je ubijen 7. februara 2000. dok je sedeo u restoranu FK Rad u Beogradu. Bio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, a likvidiran je dok je obavljao dužnost ministra odbrane savezne države.

Šta se sve pominjalo kao motiv likvidacije

- Trgovina oružjem za vreme rata

- Pričalo se da je Bulatović pokušao da spreči mahinacije prilikom nabavke vojne opreme

- Smetao vrhu crnogorske službe

- Neposredno pred atentat pričalo se da je Miloševiću okrenuo leđa, da je hteo da pregovara sa Hagom i pripoji se opoziciji

- Teroristički čin koji je za cilj imao slabljenje države

- Bulatović je navodno učestvovao u gradnji stanova na Dedinju, pa je ušao u sukobe s određenim strukturama

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading