UŽASAN ZLOČIN POTRESAO HRVATSKU: Zapalio majku i bacio je u kadu, pa pozvao dežurne službe da joj spasu život!

Autor:

Svet

05.10.2021

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se na prvi pogled činilo kako u smrti žene koja je u nedelju ujutro pronađena u stanu na području Splita nema elemenata krivičnog dela, nakon kriminalističke obrade splitske policije i Županijskog državnog tužilaštva, tokom ponedeljka došlo je do iznenadnog "filmskog" obrta!

Republika

Foto: Tanjug

Foto: Ilustracija

- Dobili smo informaciju kako je u stanu na području Splita pronađeno telo ženske osobe. Policijski službenici su izašli na mesto događaja. Obavešteno je Županijsko državno tužilaštvo u Splitu i zamenica županijskog državnog izašla je na mesto događaja. Telo će biti prevezeno na odeljenje patologije radi obavljanja obdukcije. Obaviće se uviđaj i sprovode se istrage u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja - izjavila je kratko u nedelju splitska policija.

I zaista, kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija, splitska je policija u ponedeljak poslepodne u svojstvu osumnjičenog saslušala 39-godišnjeg B. S., starijeg od dvojice sinova nesretne 60-godišnje D.V. čije je beživotno telo pronađeno u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište. Mlađi sin isključen je iz priče jer se nalazi u zatvoru i to zbog nasilja u porodici.

Slobodna Dalmacija saznaje kako će 39-godišnjak biti priveden uz krivičnu prijavu za teško ubistvo na posebno okrutan način iako je, po prvim informacijama, baš član porodice bio taj koji ju je navodno pronašao i pozvao dežurne službe da je spasu. Nesrećna žena je, naime, doslovno zapaljena!

- U događaju o kojem smo juče izvestili, a gde je pronađeno mrtvo telo ženske osobe, utvrđeni su elementi krivičnog dela. Danas je uhvaćena jedna osoba te je nad njom u toku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo - naveli su u ponedjeljak poslepodne iz splitske policije.

Telo nesrećne žene pronađeno je u WC-u, a prvi preliminarni podaci ukazivali su na to da je uzrok smrti utapanje. No, čudno je u svemu bilo to što je telo nesrećne 60-godišnjakinje pronađeno kako leži u kadi, a prednji deo tela joj je bio u velikoj meri prekriven opekotinama odnosno praktično ugljenisan. Na sebi je imala odeću, a prizor zapaljenog tela kojeg su ugledali policijski istražitelji nije bio nimalo prijatan.

Predstojeća istraga tek treba utvrditi kako je došlo do smrti odnosno da li je sin majku slučajno zapalio pa je pokušao ugasiti bacivši je u kadu punu vode ili se ubistvo odigralo na neki drugačiji način u kojem je postojala namera, a sve je ostalo urađeno da se prikrije zlodelo. U svakom slučaju ovo je jedan od onih predmeta koji čak i najiskusnijim istražiteljima s dugogodišnjim iskustvom izaziva "grč u želucu", ali i profesionalnu znatiželju da ga što pre "raspetljaju".

Tokom obrade splitski su policijski istražitelji zbog nekih spornih detalja posumnjali u priču 39-godišnjeg sina te su ga "pritisli". On, po neslužbenim saznanjima, ima određenih psihičkih tegoba, no nije poznato je li se zbog tih duševnih tegoba već lečio. Odgovore na pitanja šta se u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište zaista odigralo te kobne nedelje, koliko je dugo žena ležala u kadi, kako i kad je zapaljena te na mnogo drugih pitanja koja se postavljaju trebala bi dati detaljna istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading