DODIK ZAHTEVA PONIŠTAVANJE SVIH NEUSTAVNIH ODLUKA: Ne zanima nas nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se LAŽNO predstavlja!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.09.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Republika

Foto: printskrin

Milorad Dodik

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i ranije odluke na štetu Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vreme da Parlament Srpske zaseda i poništi sve neustavne odluke i da Srpska hoće da prihvati dejtonsku BiH, prenosi RTRS.

- Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rešava u svojoj zemlji, a ne kod nas - rekao je Dodik.


On je pozvao građane Srpske da "shvate ozbiljnost situacije".

Briselske diplomate i sarajevska politika "ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo", poručio je.

- Briselske diplomate se uvek nešto žure. Uvek guraju svoje. Uvek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading