VLADIKA JOVAN O NAPADIMA NA CETINJE: Vođa pristalica CPC koje su upadale u manastir PREMINUO na VMA nakon toga! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.09.2021

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk govorio je za Radio Televiziju Republike Srpske o upadima pristalica samozvane Crnogorske pravoslavne crkve u manastir na Cetinju.

Republika

Foto: printscreen

Vladika Jovan

- Upali su u manastir kroz dvorište, tamo gde je mitropolija, njih 15-20. Unutra se zatekao otac Joanikije, sadašnji vladika... Skoro celo bratstvo se zateklo unutra - kaže episkop.

Po njegovim rečima, upali su da im prete, a njihov tadašnji vođa Bobo Bogdanović nakon toga je završio svoj život na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

- Upali su, a pre nego što su otišli jedan od njih mi je doviknuo nešto što opisuje upravo ono gde smo sad. Kaže "opet ćemo mi vas bacati u jame". Tu reč sam zapamtio i nikad je neću zaboraviti. Ja se mislim sada "koji ste to vi". Da li ti to sebe identifikuješ sa nekim od onih što su ubijali tih 109 sveštenika kao komunista? Ne verujem da je baš 90-ih mogao biti komunista. Ili sebe identifikuješ sa Ustašama možda? - pita se vladika Jovan i dodaje da su "Ustaše čuvene po tim jamama".

Zaključuje da je rešenje jednostavno i da je onaj koji mu je pretio - i jedno, i drugo.

- Njegovo je novocrnogorstvo, kao što sam rekao, sazdano i rođeno na tom savezu sa Ustašama i on se s njima identifikuje. E, to je ta nova Crna Gora koja danas preti crkvi i to narod bez greške primećuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading