MITROPOLIT JOANIKIJE POSLAO SNAŽNU PORUKU IZ PODGORICE: Evo šta je rekao nakon ustoličenja!

Autor: Republika

Svet

05.09.2021

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas ustoličeni mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja da je ovo, kako je kazao, bio biblijski događaj na koji je došlo oko 40 arhijereja iz SPC i drugih sestrinskih pravoslavnih crkava.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Istakao je da se Crkva u tom iskušenju molila Bogu i nismo, kazao je, istom merom vraćali - mržnjom.

- Znamo da su ove podele u Crnoj Gori veštačke izazvane, što je opterećivali sve vernike i celu zemlju uoči uostoličenja - rekao je mitropolit.

Istakao je da nije lepo da Crna Gora i Cetinje u ovom trenutku šalju poruke da neko nije dobrodošao - ni gosti iz inostranstva.

To je opterećivalo i vladu Crne Gore, rekao je mitropolit i pozdravio prisutnog premijera Zdravka Krivokapića, nakon čega je usledio aplauz.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Narod dočekao mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija

On je poželeo da se razdor u narodu smanji što više i dodao da vlasti imaju svoja iskušenja, kao i Crkva, ali je, poručio je, preovladao razum i osećaj poštenja.


Predstavnici pravoslavnih crkava iz cele vaseljene, koji zbog nereda na Cetinju nisu mogli da prisustvuju ceremoniji, takođe su se obrtili vernicima čestitajući današnji dan - dan ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading