SAD POZVALE NA STIŠAVANJE TENZIJA U CRNOJ GORI

Autor: Republika/Tanjug

Svet

03.09.2021

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države pozvale su večeras sve političke činioce, a posebno političke lidere u Crnoj Gori da doprinesu stišavanju tenzija pred ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Republika

Foto: youtube.com/Expedia

Bela kuća zabrinuta zbog dešavanja u Crnoj Gori

U odgovoru na upit Glasa Amerike iz Stejt departmenta je istaknuto da je javna bezbednost od suštinskog značaja i da svi, a posebno politički lideri, "treba da učine svoj deo kako bi smanjili, a ne rasplamsali tenzije".

- Crna Gora je prepoznata po zagovaranju različitosti i tolerancije i svi njeni građani treba da doprinesu kako bi se održala ta ponosna tradicija - navedeno je u odgovoru portparola Stejt departmenta.

Ukazano je i da SAD podržavaju slobodu veroispovesti i izražavanja, uključujući mirno okupljanje i nesmetan rad novinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mirjana

04.09.2021 03:04

Kao prvo:Stejt department Salje odgovor Crnoj Gori.Ko je onda njih obavestio u vezi ovoga problema?Znaci premijer Krivokapic ili Predsednik DJukanovic.U.S.A ima svoje agente u Crnoj gori kao i u Srbiji.NJih boli uvo i za Crnu goru i za Srbiju.Da su oni zabrinuti nebih nas bonbardovali i posvadjali.Imaju oni veci problem.A to je Afganistanski mak i Talibani.Neka licemerni briznici gledaju svoja prljava posla.Zagadili su ceo svet svojom dusebriznoscu.