RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA VUKOTIĆEM: Evo gde je vođa škaljaraca bio pre upada policije u njegovu kuću!

Autor: Republika

Svet

03.09.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za navodnim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem (41) iz Kotora raspisana je međunarodna poternica zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i podstrekavao na ubistva.

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Raspisana međunarodna poternica za Jovanom Vukotićem

- Ministarstvo pravde je na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici i Rešenja Osnovnog suda u Kotoru izdalo saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za Jovanom Vukotićem iz Kotora - potvrđeno je crnogorskim medijima.

Pre deset dana policija je prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pretresla objekte u vlasništvu Vukotića u Podgorici, Kotoru i na Cetinju. Tada su operativno došli do saznanja da je dve sedmice ranije napustio Crnu Goru.

Istražitelji su tada imali saznanja da je Vukotić bio u kontaktu sa članovima kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Planirali likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića Specijalno državno tužilaštvo početkom jula podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41), prenosi Kurir.

Osoba sa kodnim imenom Kamenko Kuč u ovom predmetu dobila je status zaštićenog svjedoka.

Vukadinović se tereti da je zajedno sa NN osobom krajem 2019. godine formirao kriminalnu organizaciju radi vršenja teških krivičnih dela.

Prema navodima optužnice, Jovanović i zaštićeni svedok Kamenko Kuč trebalo je da uz pomoć Stanišića 22. januara u Tivtu pokušaju da likvidiraju Belivuka i Miljkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading