CRNA GORA NAJAVLJUJE HAOS: Bolnica na Cetinju prazni krevete za slučaj nereda na dan ustoličenja Joanikija

Autor: Republika

Svet

03.09.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor cetinjske bolnice Vladimir Pavićević naložio da do nedelje, 5. septembra, na kućno lečenje budu otpušteni bolesnici kod kojih je to moguće, da bi se oslobodilo što više krevete za slučaj da toga dana dođe do nereda.

Foto: wikimedia.org/Marcin Konsek

U Cetinju očekuju moguće nerede na dan ustoličenja

U cetinjskoj bolnici "Danilo I" doneli su odluku da se svi prijemi pacijenata zakazani za 5. septembar, a koji nisu hitni, odlože, kazao je za RTV Cetinje v.d. direktora dr Vladimir Pavićević.

- Odluka je doneta na sastanku sa predstavnikom OB Cetinje, a zbog povećanog bezbednosnog rizika usled planiranog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju - rekao je Pavićević i dodao:

- Odluka o odlaganju je doneta na osnovu informacija o povećanom bezbednosnom riziku na dan 05. 09. 2021. koje su dobijene od službenika Uprave policije Aleksandra Džakovića, na jučerašnjem sastanku u prostorijama OB "Danilo I", kome je pored Džakovića i mene prisustvovao i direktor cetinjskog Doma zdravlja Marko Radović - kazao je u izjavi za RTV Cetinje Pavićević.

U odluci koja je doneta se navodi da se odlažu planirani prijemi i isti zakazuju za prvi pogodan termin nakon petog septembra.

- Zadužuju se glavne sestre odeljenja i službi da sve pacijente na koje se odnosi odluka obaveste pacijente i da isti ponovo zakažu za prvi pogodan termin - navodi se u odluci.

Pavićević je naredio i da se svi hospitalizovani pacijenti čije stanje to dozvoljava otpuste na kućno lečenje, prenosi Sputnjik.

Foto: E-Stock/Tanjug/E. Tahirović

Uzvikivali da je Joanikije "nedostojan trona Svetog Petra Cetinjskog"

Podsetimo, organizovane grupe Milovih komita, osvedočenih srbomrzaca, pre nekoliko dana izveli su generalnu probu juriša na Cetinje i manastir SPC, spremajući se za 5. septembar, za kada je zakazano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading