BUDU BANANU KUM PUSTIO NA SLOBODU: Posle zaplene 1,4 tone kokaina obelodanjeni detalji sa saslušanja!

Autor: Republika

Svet

30.08.2021

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović pustio je Budimira i Marinu Krstović da se brane sa slobode nakon zaplene 1.400 kilograma kokaina u Crnoj Gori. Pri tom, Ivanović je kum porodice Krstović.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Policija Crne Gore zaplenila 1.400 kilograma kokaina

Ivanović je priznao da je u kumovskim odnosima sa Budmirovim bratom, tvrdeći da i proed te činjenice nije bio pristrasan u donošenju odluke o ukidanju pritvora.

- To je brat Budimira Krstovića. Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim. On je bio svedok na krštenju mog sina pre nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopšte nisam pristrasno postupao - rekao je sudija, prenosi 24sedam.

Istakao je i svoju ulogu u aktivnostima koje su predhodile zapleni kokaina:

- Upravo sam ja naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija, a i pre toga sam bio vezan za neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina od tonu i 400 kilograma. Smatram da se mera pritvora određuje izuzetno, ali sam umesto pritvora odredio mjere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mesto boravišta u Crnoj Gori. I da se svakomesečno javljaju Upravi policije. To je za mene adekvatna mera obezbeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih - dodao je Ivanović, odbijajući da za crnogorske medije odgovori da li je zbog kumovskih veza morao da se izuzme iz ovog predmeta.

Na takvu odluku suda, žaliće se iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva.

- Odluka da se na slobodu puste osumnjičeni za šverc 1.400 kilograma kokaina samo je još jedan pokušaj obesmišljavanja pravde, ali bezbednosne institucije neće odustati od obračuna sa organizovanim kriminalom - poručio je potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović

Dodao je i da su svi u Crnoj Gori svedoci da su pre samo nekoliko meseci, nakon "spektakularne" akcije policije, odlukom sudije za istragu na slobodu pušteni "vođa jedne od najozloglašenijih organizovanih kriminalnih grupa Slobodan Kašćelan i nekoliko osumnjičenih članova kavačkog klana".

Kontejner s bananama u kojem je bio kokain vredan oko stotinu miliona evra u barsku luku stigao je 24. avgusta, tri sata posle ponoći, brodom MSC "Charlotte" koji je prethodno svraćao u luku Kopar.

Kada je pod zastavom Liberije uplovio u Bar, crnogorski policajci i carinici već su imali operativnu informaciju da u paketima banana nije samo voće, ali su ovog puta odlučili da teret prate do kraja.

Nakon što je kontejner istovaren u Baru, carinici su po nalogu pretpostavljenih "zažmurili", iako je skener pokazao da u nekoliko redova paketa nisu banane.

Pošiljka je "propuštena" i prilikom skeniranja u Podgorici, a carinici u dogovoru s policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu smeštenu u hladnjači.

Šverceri su upali u zamku - vozač kamiona drogu je odvezao u magacin Krstovića, u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading