GLAVNA DEONICA AUTO-PUTA BAR-BOLJARE GOTOVA DO KRAJA GODINE! Brže i lakše do mora za svega TRI EVRA!

Autor:

Svet

28.08.2021

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja godine trebalo bi da bude završena deonica auto-put Bar-Boljare kod Mosta Moračica što će omogućiti vozačima da obilaze Kanjon Morače.

Republika

Foto: Printskrin

Glavna deonica auto-puta Bar-Boljare biće puštena u saobraćaj do kraja godine

Prema poslednjim podacima, završeno je oko 93 odsto radova na toj trasi i trebalo bi da konačno bude puštena u saobraćaj krajem ove godine.

- Jeste grandiozan objekat, ali uz primenu savremene tehnologije došli smo do kraja posla, izuzetno teškog posla - kaže za RTS Duško Ronović, glavni inženjer mosta.

Putarina

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da su pri kraju građevinski radovi na prioritetnoj deonici auto-puta te da će tom dinamikom ići do kraja novembra, za kada je planiran završetak radova.

Nije imao podatak koliko će tačno da iznosi putarina.

- Neka procena je da će to biti od tri do tri i po evra - kazao je Bojanić i dodao da će otplata auto-puta od same putarine ići jako teško.

Ugrađeno je 950 tona asfalta. Time se radovi na prioritetnoj deonici auto-puta Bar-Boljare od Smokovca kod Podgorice do Mateševa kod Kolašina ubrzano privode kraju. Prvobitni rok za završetak radova je bio 2019, a nekoliko je puta odlagan, poslednji put zbog pandemije izazvane koronavirusom.

- "Bemaks" je na ovoj deonici puta izveo sedam mostova ukupne dužine 1,85 kilometara. Most Mrke, Đurovićev laz, Ratkov laz, Lutovo, Sulovara, Krkor i Preljubovca i dva nadvožnjaka to su Kiselica i Belev Brijeg - navodi Veljko Kovačević iz "Bemaksa".

Glavna deonica auto-puta Bar-Boljare u dužini od 41 kilometra trebalo bi da bude završena do 30. novembra ove godine, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo kapitanih investicija.

Prioritetnu deonicu od Smokovca, kod Podgorice, do Mateševa, na severu države, gradi kompanija CRBC iz Kine. Cena gradnje je 809 miliona dolara, za šta je Crna Gora podigla kredit kod kineske Eksim banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading