EKSKLUZIVNO! ADVOKAT DARKA ELEZA: Srbija je garantovala, ali sud BiH ne poštuje zakon!

Autor:

Svet

21.08.2021

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah nakon vesti da je sud BiH na predlog tamošnjeg tužilaštva bosanskohercegovačkom kriminalcu Darku Elezu odredio pritvor u trajanju od tri godine zbog krivičnih dela za koje ga tereti u slučaju "Lutka", za Republiku je govorio Senad Kreho Elezov branilac.

Foto: Printscreen

Darku Elezu određen pritvor u trajanju od 3 godine

Rešenje o pritvoru usledilo je pošto je MUP Republike Srbije doneo rešenje kojim se Elezu oduzima državljanstvo čime je uklonjena prepreka da mu se sudi za "Lutku" . 

- I dalje postoje garancije države Srbije jer akt Mup-a Srbije nije merodavan za datu garanciju. Elezu samo Viši sud u Beogradu može to oduzeti, a ne organ uprave- izričit je Kreho.

Advokat Darka Eleza koji je u Srbiji proveo devet godina u zatvoru i koji se dovodi u vezu sa skorašnjim ubistvima u sprezi sa kavačkim klanom najavio je žalbu na pritvor za Eleza.

- Očekujem da će i našu žalbu da odbiju jer  je BiH sud pod vagom tužilaštva, ali mi idemo dalje i žalićemo se Ustavnom sudu koji je nadam se još svetla tačka u ovoj BiH nepravdi- zaključio je Kreho. 

Inače predmet " Lutka" obuhvata 32 optužena lica, s tim da se jedan od njih ubio, za najteža krivična dela organizovanog kriminala počinjena u periodu od deset godina, odnosno za više ubistava i teških ubistava, oružanih pljački banaka i transporta novca u višemilionskim iznosima, kao i druge pljačke, razbojništva, pranje novca i druga dela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading