NASTAVLJA SE ANTIUSTAVNO PONAŠANJE! Dodik: Komšić i Džaferović prave cirkus od Predsedništva BiH

Autor: Republika, Tanjug

Svet

17.08.2021

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nastavljaju da svojim nezakonitim i antiustavnim ponašanjem degradiraju tu instituciju i od nje prave cirkus, ocenjuju u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milorad Dodik

Iz kabineta su na taj način za Srnu prokomentarišali današnju vanrednu sednicu krnjeg Predsedništva BiH koje je, bez prisustva Dodika, usvojilo Odluku kojom se odobrava održavanje vojne vežbe "Brzi odgovor".

- Komšić, kojem su usta puna BiH, a sve radi na srozavanju i sramoćenju njenih institucija, saziva vanrednu sednicu na kojoj on i Džaferović donose neku odluku o odobravanju održavanje vežbe ''EUFOR - Brzi odgovor 2021''. Oni na taj način samo ismevaju i BiH i instituciju čiji su članovi, a koja bi trebalo da bude profesionalna i ozbiljna - poručuju u Dodikovom kabinetu.

U saopštenju napominju da bi Komšić i Džaferović trebalo da znaju da komandant EUFOR-a, u skladu sa Aneksom 1-A Dejtonskog mirovnog sporazuma, samo obaveštava Predsedništvo o održavanju redovne godišnje vežbe.

- Ovakve vežbe se izvode niz godina i imajući u vidu da je tada povećano prisustvo pripadnika EUFOR-a na terenu, što bi moglo da izazove neku vrstu uznemirenja u javnosti, komanda redovno obavesti sve institucije i javnost u BiH - pojašnjavaju u Kabinetu.

Navode i da EUFOR nije ni tražio odobrenje nego su samo obavestili Predsedništvo o svojim aktivnostima, a, poručuju, mogli su i bez toga.

Smatraju zato da sednica Predsjedništva o toj temi nije bila potrebna, a posebno donošnje bilo kakve odluke, te ocenjuju da je takvo postupanje neozbiljno.

U kabinetu tvrde da Predsedništvo o tom pitanju ne može da donosi odluke jer se to od njega i ne traži.

- Sve odluke koje se tiču odbrane mogu biti donesene samo jednoglasno tako da su danas na taj način prekršili Ustav i Poslovnik - naglašavaju u Kabinetu i poručuju Komšiću i Džaferoviću da prestanu da zloupotrebljavaju instituciju kao što je Predsedništvo "za svoje sitne čaršijske podvale i obmanjivanje javnosti u Republici Srpskoj i FBiH".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading